IBK Svala tog ledningen - fick ändå storstryk på bortaplan

IBK Svala föll med klara siffror i kvällens match. Foto: Bildbyrån

IBK Svalas damlag hade det tufft i kvällens bortamatch mot Nybro IBK. Laget tog förvisso ledningen, men fick till slut se sig besegrat med hela 10-1.

Mörlundalaget Svala fick bästa tänkbara start på matchen när Ines Carlsson, assisterad av Moa Svensson, gav laget ledningen efter 9 minuter och 11 sekunders spel.

Glädjen varade dock inte särskilt länge i och med att Nybro kvitterade en dryg minut senare. I periodens slutskede gjorde hemmalaget ytterligare tre mål och gick fram till en 4-1-ledning.

Svala, som kom till spel med endast tolv spelare, kämpade på så gott de kunde, men kunde inte störa hemmalaget. I den andra perioden gjorde Nybro ytterligare två mål och i den tredje perioden blev det fyra nya fullträffar. Därmed vann hemmalaget matchen med klara 10-1.