Svala föll med utklassningssiffror – släppte in 26 (!) mål

Simon Rydéns Svala föll med 2–26 i dagens bortamatch mot Sävsjös reserver. Foto: Roger Hultgren/Hulk Foto

Det blev ingen rolig söndagseftermiddag för IBK Svala borta mot IBK Sävsjö B i division 4 östra. Laget föll med hela 26-2 och står kvar på noll poäng.

Det är en match som IBK Svala nog helst vill glömma.

Hemmalaget IBK Sävsjö B inledde målskyttet och gick upp till 4–0 redan efter tio minuter innan Svalas Axel Elofsson gjorde lagets första mål, framspelad av Simon Elofsson. Innan första perioden var över stod det 5–1 på resultattavlan.

Det var ändå, rent målmässigt, lagets klart bästa period. I mittperioden var Sävsjö överlägset och efter 40 spelade minuter var det 12–1. Om det var en överlägsen mittperiod var det ingenting mot hur den tredje och avslutande perioden såg ut. Då gjorde hemmalaget Sävsjö precis vad de ville. När matchen till sist var slut hade Sävsjö gjort ytterligare 14 (!) mål. Svala lyckades sätta ännu en boll i tredjeperioden genom Joakim Blomberg, assisterad av Simon Rydén.

På Svalas Facebooksida skriver att de hade återbud av åtta-nio spelare på grund av sjukdom och andra förhinder.

"Vi möter ett lag med en del division 1-spelare. Det är det absolut sämsta med denna serie när man möter B-lag som toppas. Vi hade förmodligen haft det jobbigt ändå, men försöker förklara de stora siffrorna", skriver klubben på Facebooksidan.

IBK Svala spelar härnäst mot Bodafors IBS om knappt två veckor.