Annons:

Virserums SGF har visat intresse för Robert Hestmann som ska komma och träna med division 3-laget. Foto: Ossian Mathiasson

Norsk Hockeyettan-meriterad målvakt aktuell för Virserum

Virserums SGF kan vara på väg att göra klart med en vass värvning. Norske målvakten Robert Hestmann, med erfarenhet från spel i Hockeyettan, norska högstaligan och VM-spel för Norge, är högaktuell. 
– Jag har sagt att jag ska försöka spela i år och ska göra några testträningar med Virserum. Då får jag se hur huvud och nacke svarar, säger han till vår tidning. 

Annons:

Robert Hestmann kom till Kalmar HC från norska Storhamar inför säsongen 2018/19 och drabbades av en svår, olycklig hjärnskakning i en hockeymatch i december 2018. Det blev en smäll som tog illa och Hestmann drabbades av depression och ångest. 

Han har sedan dess kämpat med sviterna från denna skada och har sakta men säkert tagit sig tillbaka. 
Den nu 33-årige norske målvakten har lirat flera säsonger i Hockeyettan, högstaligan i Norge, tagit plats i Norges VM-trupp och testat på spel i Champions Hockey League. 

"Inte färdig med hockeyn"

Nu kan vår tidning berätta att han är på väg mot en comeback som mycket väl kan bli av i hårdsatsande division 3-laget Virserums SGF. 

– Jag känner att jag vill göra allt jag kan för att spela igen och känna på att tävla igen. Jag känner mig inte färdig med hockeyn, sedan får vi se vart det tar vägen. Jag har varit borta från matchspel i flera år men tränat en del med Kalmar HC, säger Robert Hestmann. 

Han har gått igenom väldigt mycket rehabilitering och träning, något som kroppen har svarat bra på. Han känner att det är dags att ta ett nytt steg framåt. 

– Jag har haft lite kontakt med Virserum under sommaren så jag ska åka dit och testa på det. Sedan får vi se om det blir något. Jag vill satsa vidare, bidra och spela ishockey igen. Jag vill självklart spela på så hög nivå som möjligt men jag måste börja någonstans och känna att det känns bra. Det känns bra på träningar och i vardagen så jag måste ta ett steg i taget. 

Vad har du kommit överens om med Virserum?

– Att jag ska köra på med några träningar, jag får se om det blir någon match beroende på hur det känns med kroppen och avståndet mellan Virserum och Kalmar. Jag har i alla fall sagt att jag kommer när de börjar träna. Jag har träffat dem en gång och pratat via telefon några gånger. Jag tar det steg för steg och har inte bråttom.

"Kommer behöva tre målvakter"

Wictor Holmberg, huvudtränare i Virserum, bekräftar att Robert Hestmann på klubbens radar. 

– Vi har pratat med honom och har tagit en kontakt med honom, men inget är påskrivet och klart, säger Wictor Holmberg. 

Vad fick er att kontakta en så pass meriterad målvakt som är på väg tillbaka från hjärnskakning?

– Vi kommer behöva tre målvakter. "Robban" (Robert Davidsson) och hans sambo ska få barn i början av säsongen så han kommer vara ledig en del, vilket jag förstår. Vi jobbar på att hitta ytterligare en målvakt så vi är tre, säger Holmberg och fortsätter:

– Vi vill få inom honom. Han har spelat i norska landslag, är norsk mästare och har fina säsonger i Hockeyettan. Hans tanke är att känna på det, sedan får vi se vad som händer. Det är en suverän kille som är både ödmjuk och jordnära. 

Är det bråttom att göra klart med honom?

– Nej, det är ingen panik så. Bollen ligger hos honom. Skulle det inte gå i lås med honom har vi ett fint samarbete med Boro/Vetlanda men jag är av den åsikten att det är bättre att värva en till än att låna. Får vi in honom så blir det ett lyft för hela klubben med tanke på den rutin och det kunnande han besitter. 

Virserum går på is i dag och rivstartar med ispass onsdag, torsdag, fredag och lördag. Nästa helg spelar VSGF match tre dagar i rad (!), det vill säga från fredag till söndag. 

– Det ska spelarna klara av, de är väl förberedda inför årets säsong. 

På jakt efter spetsforward

VSGF:s importspelare har anlänt, men lagbygget är långt ifrån klart. 

– Jag blir nog aldrig klar med ett lagbygge. Vi ska i alla fall ta in ytterligare en bra forward som är riktig spets. Vi har en som vi pratar med och han har fått ett kontraktsförslag från oss men han har ganska många förslag att ta ställning till. 

Vad kan du säga om forwarden?

– En svensk division 1-spelare som absolut skulle vara den bästa spelaren i trean och ett vapen i dagens division 1. Vi får se vad som händer. Ingen är så bra som honom i vår serie. 

Något mer på gång?

– Förhoppningsvis får vi en back i mitten av september. 

Oskar Nelson har flyttat till Stockholm och Philip Elander har lagt av och tagit en roll i IK Oskarshamns juniorverksamhet. Holmberg ser gärna att Olle Engqvist spelar i VSGF kommande säsong men han har inte bestämt sig. 

– Jag hoppas på honom in i det sista, säger Holmberg.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt