INGEN SÄKRAD ALLETTANPLATS FÖR VH – FÖLL MOT KRIF

Vimmerby Hockey föll borta mot Kallinge/Ronneby. Foto: Arkivbild

Trots tvåmålsledning och rätt tydlig kontroll av matchen blev det förlust för Vimmerby Hockey. Kallinge/Ronneby vände 0-2-underläge till seger 3-2.

Efter en jämn öppning på förstaperioden var det Vimmerby som fick utdelning. Efter knappt elva minuter styrde Niki Koskinen in 1-0 bakom Felix Tengvall i hemmamålet. Skottet kom från Hugo Enock på blå.

Kallinge/Ronnebys bästa chans i öppningsperioden var ett två mot ett-läge, där Gustav Bågenvik lyckades avvärja.

Kort före periodvilan skulle Vimmerby också utöka sin ledning. Under en avvaktande utvisning för hemmalaget kunde Christian Lindberg prickskjuta 2-0 med 35 sekunder kvar av perioden.

Reducering

KRIF var något bättre än Vimmerby i inledningen av den andra perioden. Vimmerby fick matchens första powerplay efter endast några minuter. Men VH skapade inga särskilt heta lägen att utöka ledningen till 3-0.

Några minuter senare åkte VH på sin första utvisning och i spel fem mot fyra reducerade Andreas Nordfeldt till 1-2.

Spelet jämnades ut under återstoden av perioden och i slutet av mellanakten åkte Niki Koskinen ut i 2+2-minuter efter en situation med Vimmerbyfostrade Eddie Levin. Trots ett par ströchanser blev det aldrig något 2-2-mål.

Mycket utvisningar

Vimmerby åkte på en ny utvisning i början av den tredje perioden. Joseph Berger utjämnade till 2-2 i powerplay och Vimmerbys ledning var uppäten.

Strax därpå fick VH på nytt chansen i fem mot fyra. Gästerna lyckades dock inte skapa något nämnvärt, men fick bara minuten senare chansen igen. Inte heller då lyckades Vimmerby återta ledningen.

Efter ytterligare någon minut åkte Helge Holmstrand ut i två minuter för boarding. KRIF utnyttjade sitt numerära överläge bättre och åter var det Joseph Berger som var målskytt. Tre raka mål av Kallinge/Ronneby – och hemmalaget hade vänt på matchen.

Med knappt tre minuter kvar fick VH ännu en chans i numerärt överläge. Ett kvitteringsjagande Vimmerby tog ut målvakten och spelade sex mot fyra men utan att skapa någon superhet chans att utjämna.

KRIF vann – och Vimmerby gick miste om chansen att helt säkra en plats i Allettan. Nu ska det trots allt väldigt mycket till för att serieledande Vimmerby ska missa en plats där.