Annons:

Wictor Holmberg var nöjd efter storsegern på onsdagskvällen. Foto: Stefan Härnström

Tränaren efter storsegern: "Var inget att orda om"

Virserum SGF tog en mycket klar seger på onsdagskvällen. TAIF Löfstad besegrades med hela 9-1.
– Det var inget att orda om, säger tränaren Wictor Holmberg. 

Annons:

Virserum tog ledningen efter drygt sju minuter genom Joel Stridell. I numerärt överläge utökade Jordan Fogarty Virserums ledning till 2-0. Innan den första perioden var över, bara 28 sekunder efter 2-0-målet, gjorde Virserum dagens tredje kasse. Den här gången var Jeremy Mcneil målskytt.

– Det var inget att orda om. Jag tycker att vi gör en bra match. Det var stabilt, vi spelar enkelt och rakt, och som vi vill spela, säger VSGF-tränaren Wictor Holmberg.

Drygt tre minuter in på den andra perioden satte Jordan Fogarty 4-0 i spel fem mot tre. TAIF Löfstad reducerade sex minuter senare, men i numerärt underläge med 94 sekunder kvar av mellanakten kom 5-1 genom Jordan Fogarty.

Knappt en minut senare satte Pavils Galsons 6-1 för Virserum. Den tredje perioden dominerades sedan av utvisningsminuter åt båda håll. 

Nöjd med backarna

Virserum gjorde 7-1 med knappt tolv minuter kvar att spela och det var återigen Jordan Fogarty som hittade nätmaskorna. Målet kom när VSGF fick spela fem minuter powerplay. I samma numerära överläge kunde Jeremy Mcneil sätta 8-1. Med åtta sekunder kvar att spela satte Pavils Galsons kvällens sista mål fram till 9-1. 

– Vi fick träna mycket på powerplay och hade hyfsad utdelning. Kanske att vi skulle haft med oss lite till, men så känner man alltid, säger Holmberg.

Vad är du mest nöjd med?

– Framför allt backarnas spel både i anfallszon och mittzon. Vi stod högt på dem och det var på ett annat sätt än tidigare. Nu gjorde vi verkligen som vi skulle och de kunde inte komma ur egen zon.

"Inte orolig alls"

Storsegern innebär att Virserum är ny tvåa i tabellen, sex poäng bakom Åseda. 

– Serien är bättre i år och kanske har det suttit lite mentalt hos grabbarna att det gick så lätt förra året. Man måste kriga för varje poäng. 

Vad känner du inför slutdelen av säsongen?

– Jag är inte orolig alls. Gör vi det vi ska så kommer det gå. Vi har det i egna händer och kan själva påverka utgången. Nu är vi jagade istället för att behöva jaga. Om vi blir etta, tvåa eller trea spelar mindre roll.

Ingen föll ur ramen i storsegern.

– Men kedjan med Fogarty, Mansbridge och Mcneil hade lekstuga. De visade hur man skulle spela hockey. Albin Enwall gjorde det riktigt bra på backen. 

Fakta

Poäng Virserum: Jordan Fogarty (4+1), Pavils Galsons (2+1), Jeremy Mcneil (2+1), Joel Stridell (1+1), Thomas Mansbridge (0+4), Dominik Brzek (0+3), Shaun Lymer (0+2), Elias Borgernäs (0+1), Elias Grönberg (0+1).

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt