VIK FÖRLORADE MOT TABELLJUMBON

Västervik åkte på en tung förlust mot Troja/Ljungby ikväll. Foto: Bildbyrån

Troja/Ljungby har visat upp en bedrövlig trend på sistone. Men mot Västervik fick man ett efterlängtat trendbrott. Ljungbys stolthet vann med 3-1 (1-0, 1-1, 1-0).

Troja stod på nio raka förluster inför kvällens match och förlorade senast just mot Västervik. Ikväll fick man revansch när man tvålade dit VIK med 3-1.

Hemmalaget tog ledningen genom Julius Vähätalo i powerplay efter 14 spelade minuter. I samma spelform – sex minuter in på mittakten – kvitterade Vik genom Bode Wilde. Kevin Karlsson satte Troja i förarsätet med sitt 2-1-mål med fem minuter kvar på andra.

I sista försökte Västervik forcera in en kvittering, men framåt hände inte särskilt mycket. På 60 minuter fick man bara iväg 19 skott på mål. Troja höll undan och avgjorde definitivt med 3-1 i tom kasse.