VIMMERBYS KRÄFTGÅNG FORTSÄTTER – KALMAR TOG KLAR SEGER

Vimmerby Hockey förlorade mot Kalmar HC med 2–5 i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

När lagen möttes i grundserien sista oktober klädde Vimmerby Hockey av Kalmar HC i första perioden som man vann med 5–1. Då spelade VH ett spel där pucken gick som på ett snöre, men det snöret har trasslat ihop sig rejält sedan dess.

I kväll tog Kalmar HC en gruvlig revansch och vann matchen med 5–2.

I kväll var det hemmalaget som vann första perioden. Men spelmässigt var det hyfsat jämt. Det Vimmerby gjorde mål på i grundserien är som förgjort nu i Allettan.

Det tog bara dryga minuten innan hemmalaget kunde sätta första pucken bakom Gustav Bågenvik. En ren bjudning där Robin Dahlstedt fick stå helt omarkerad och oattackerad vid Robins vänsterstolpe och lägga in pucken.

Ineffektivt Vimmerby

Spelmässigt skapade Vimmerby chanser men effektiviteten är alldeles för dålig. I sig fick Anton Carlsson ett friläge när han gick direkt från mittzonen, la pucken mellan benen på hemmabacken och sedan även mellan benen på Jonathan Ståhlberg i hemmakassen.

Sedan radade Vimmerby upp läge på läge. Tatu Kokkola hade två jättelägen. När Vimmerby drog på sig en utvisning för för många spelare på isen efter knappt åtta minuter hade Anton Carlsson ett friläge.

Vimmerby hann inte mycket mer än att bli fulltaliga innan nästa utvisning kom och där hemmalaget var effektiva och satte 2–1 efter 40 sekunder genom Niko Ahoniemi.

Med dryga minuten kvar hade Ludvig Vännström ett friläge men utan att lyckas överlista Ståhlberg. Istället returnerade Ståhlberg ut pucken till Viktor Crus-Rydberg som spelade vidare till Jesper Sellin – som körde ifrån en märkbart seg VH-back – och satte pucken bakom Bågenvik.

Att Kalmar gjorde tre mål i första var helt okej men att Vimmerby bara lyckades få in ett mål var absolut inte godkänt.

Skapa lägen utan att göra mål är en dålig tröst.

VH bytte målvakt

Andra perioden blev mycket hawaiihockey med slarvpassningar och långpass, anfall med endast en spelare – från båda lagen. Vimmerby bytte dessutom målvakt efter första perioden. Robin Christoffersson höll nollan i andra.

Det var endast när Vimmerby lyckades få till en bra spelvändning med tre spelare på attack som det liknade effektiv hockey. Det var när Lucas Jidenius reducerade till 2–3. Jakob Karlsson kom ner bakom målburen och i Gretzkyläge spelade fram till Todd Winder som styrde vidare till Jidenius som elegant satte in pucken i kassen bakom Ståhlberg.

Det ska sägas att huvuddomaren var ganska frikostig i andra och släppte både givna trippingar och interference för båda lagen.

Periodens enda utvisning drog VH:s Niki Koskinen på sig, efter drygt 10 minuter, när VH tappade positionerna, kladdade för mycket med pucken i egen zon istället för att lägga sarg ut. I ivern att vinna tillbaka pucken trippade Niki en KHC-spelare. Den typ av spel som vi aldrig såg i de flesta matcherna i grundserien från VH:s sida. Då var det betydligt resolutare och tydligt.

Kalmar avgjorde i början av tredje

I tredje perioden inledde hemmalaget med att göra 4–2 redan efter knappt en och enhalv minut då Todd Winder drog på sig en utvisning halvminuten tidigare.

Vimmerby flyttade fram spelet men utan att skapa några större farligheter. Istället kom punkteringen när Kalmar HC helt spelade bort VH-försvaret efter drygt 14 minuter och Linus Skager la in pucken i öppen kasse. Riktigt snyggt.

Kalmar HC drog på sig en utvisning efter 16 minuter men Vimmerby var tafatta och skapade ingenting.

Vimmerby verkade inte ens försöka ta ifatt på slutet utan Kalmar HC kunde enkelt hålla undan och vinna rättvist.

Tabellmässigt drog Kalmar HC ifrån och lämnade Vimmerby ännu mer på näst sistaplatsen.

I Kalmar HC var det en laginsats som bäddade för segern liksom det var lagets insats som bäddade för förlusten hos Vimmerby.

Fakta

Kalmar HC – Vimmerby Hockey: 5–2 (3–1, 0–1, 2–0)

Första perioden: 1.09, 1–0 Robin Dahlstedt (Erik Norén). 2.42, 1–1 Anton Carlsson. 10.42, PP 2–1 Niko Ahoniemi (Viktor Crus-Rydberg, Eric Israel).  19.57, 3–1 Jesper Sellin (Viktor Crus Rydberg, Jonathan Ståhlberg)

Andra perioden: 7.22, 3–2 Lucas Jidenius (Todd Winder, Jakob Karlsson)

Tredje perioden: 1.24 PP, 4–2 Niko Ahoniemi (Taylor Ross, Carl Sjöberg). 14.12, 5–2 Linus Skager (Carl Sjöberg, Jonatan Lundgren)