Annons:

Fem tunga minuter i första perioden fällde IKO mot serieledarna

IK Oskarshamns Hynek Zohorna deppar efter att Luleås Juhani Tyrväinen gjort 4-1 i kvällens match. Foto: Bildbyrån

IK Oskarshamn räckte inte till borta mot serieledande Luleå på tisdagskvällen. Knappa fem minuter minuter i den första perioden, då Luleå gick från 0-1 till 3-1, blev förödande.

Annons:

SHL-matchen inleddes annars nästan oförskämt bra för gästande Oskarshamn då Lukas Pilö satte ledningsmålet redan i det första bytet, efter 15 sekunder.

Sedan kom då de olycksaliga minuterna, där IKO helt tappade konceptet, och även hade lite motflyt med ett par domslut:

1-1 (10:53) Carl Mattsson.
2-1 (14.55) Julius Honka.
3-1 (15:19) Juhani Tyrväinen.

– Det blir matchavgörande. Vi får några domslut emot oss och jag tycker att energin går ner lite för mycket där, sa IKO:s Jonas Engström till C More efter matchen.

Fick långa anfall

I den mållösa andra perioden fick det formstarka hemmalaget några långa anfall på Oskarshamn, och gästerna hade svårt att etablera tryck.

Den tredje perioden fick hemmalaget inleda med en spelare mer på isen då Hynek Zohorna drog på sig en hakningsutvisning i slutet av mittperioden. Den blev dock resultatlös, även om det var nära vid ett par tillfällen.

Med sju minuter kvar av matchen var IK Oskarshamn nära att får en biljett in i matchen helt till skänks. Robin Norell vobblade i väg en puck från mittzonen som Joel Lassinantti i Luleå-kassen skulle plocka lite enkelt. Han missade dock och styrde fladderpucken i ribban.

I anfallet efter punkterade Luleå i stället matchen. Juhani Tyrväinen kunde göra sitt andra mål i matchen och lägga in pucken i ett helt öppet mål efter en snabb omställning och ett snyggt anfall. 4-1 blev också slutresultatet.

IK Oskarshamn ligger kvar på femte plats i tabellen.