VH TOG FÖRSTA BORTASEGERN – BACKEN LEDER INTERNA SKYTTELIGAN

Vimmerby Hockey vet nu hur det känns att vinna på bortaplan. KRIF Hockey besegrades med 2–1 på bortais i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

Inte en enda seger på bortaplan i år. Borta mot KRIF Hockey kom första bortasegern. Vimmerby Hockey vann med 2–1 och backen Oskar Lindgren gjorde sitt sjunde mål för säsongen.

Både KRIF Hockey och Vimmerby Hockey har underpresterat i Hockeyettan och kommer med största sannolikhet spela i fortsättningsserien när grundserien är färdigspelad.

I dag möttes de två lagen i Blekinge. KRIF är seriens sämsta hemmalag och Vimmerby seriens sämsta bortalag. Matchen mellan två självförtroendesökande lag hade inget större underhållningsvärde och nådde inga högre höjder.

Vimmerby tog ledningen med 1–0 efter drygt åtta minuters spel. Jakob Karlsson trampade runt och passade fram till en fristående David Thomsom som inte fick träff på pucken. Det fick istället Oskar Lindgren som enkelt la in 1–0-pucken i det övergivna målet. Värt att notera är att det var backens sjunde fullträff den här säsongen, vilket gör att han toppar VH:s interna skytteliga.

Thomson målskytt

1–0-ledningen stod sig en bra bit in i tredje perioden. David Thomson dunkade in 2–0 efter 51.27, assisterad av kedjekamraterna Eddie Levin och Jakob Karlsson.

Med tio sekunder kvar av matchen styrde Andreas Nordfeldt in 2–1 och såg till att KRIF slapp bli mållösa.

VH bärgade säsongens första seger på bortais och är ny tabellsjua i Hockeyettan södra, nio poäng upp till femman Halmstad med tre matcher kvar att spela.