VIK ÅKTE PÅ HISTORISK FÖRNEDRING – DIF VANN MED 7-0!

Västervik lade mycket fokus på domarna vid ställningen 0-7. Foto: Bildbyrån

Djurgården punkterade matchen redan efter första perioden och ledde då med 5–0. Västervik var inte på isen utan under isen. Förmodligen en av VIK:s sämsta perioder sedan man slutade med SPAPS-hjälmarna.
Förlusten innebär att VIK cementerade sig ännu mer som bottenlag i serien.

Vilken översköljning Västerviks IK åkte på i första perioden. Djurgårdens IF visade ingen som helst formsvacka utan klev på från första nedsläpp. Djurgården var, utan överord, både ett och två snäpp bättre än hemmalaget.

Västerviks IK var inte alls på tårna utan verkade både ängsliga och rädda. Vågade inte ta för sig eller gå tufft på gästerna. Sådant spel straffade sig hårt.

Klasen anförde Djurgården

Det tog ”hela” fem minuter innan gästerna gjorde 1–0. Linus Klasen fick en framspelning och satte snyggt pucken bakom Emil Kruse.

Det var bara början på målkalaset och spelet där VIK:s defensiv inte alls hängde med i svängarna.

Djurgården hann med att göra 5–0 innan perioden var slut. Det var inga turmål utan riktigt snygga spelmål. Och dirigent var Linus Klasen som själv satte två av målen och spelade fram till ett.

Västervik hade två bra lägen, först när Simon Suoranta styrde pucken över och sedan när Ludwig Stenlund styrde utanför. I övrigt hade Carl Lindbom en lugn period.

Hagelin snackade till sig matchstraff

Djurgården fortsatte att äga matchen och spelet även i andra perioden. Målmässigt blev det inte lika många fullträffar. Djurgården fick en hel del powerplay i andra och gjorde båda sina mål i den spelformen.

Västervik hade bättre spel fem mot fem fram till 0–7. Efter det började det dåliga humöret komma fram och hemmaspelarna tappade huvudet och snackade till sig utvisningar.

Värst var Joakim Hagelin som drog på sig ett matchstraff efter drygt 17 minuter då han sa något onödigt och dumt till någon av domarna. VIK hade en lagutvisning för snack mot domarna fyra minuter tidigare.

Krogdahl boxade till sig matchstraff

Sista perioden blev en ren avspelningsperiod från gästernas sida. Djurgården spelar redan imorgon igen, hemma mot Karlskoga. Det lär bli en betydligt tuffare match.

Västervik förmådde inte få in något tröstmål men däremot ytterligare ett matchstraff. Max Krogdahl rök ihop med Djurgårdens Daniel Blomgren efter 15 minuter och båda fick matchstraff.

På söndag spelar Västervik borta mot Tingsryd och till dess gäller det att VIK:s tränare lyckas få spelarna att hitta tillbaka till fokus och disciplin.

Det kan noteras att det var drygt 1 300 på läktarna fram till 0–7 då flera lämnade hallen.

Fakta

Västerviks IK – Djurgårdens IF 0–7 (0–5, 0–2, 0–0)

Första perioden: 0–1 (5.12) Linus Klasen ass: Wiktor Nilsson. 0–2 (13.48) Stefan Elliot ass: Marcus Krüger. 0–3 (14.24) Noah Östlund ass: Linus Klasen. 0–4 (17.08) Linus Klasen ass: Wiktor Nilsson. 0–5 PP (19.08) Olle Liss ass: Noah Östlund.

Andra perioden: 0–6 PP (7.17) Olle Liss ass: Nicklas Danielsson. 0–7 (10.01) Nicklas Danielsson ass: Noah Östlund.