Annons:

VIMMERBY VANN TOPPMÖTET I ESKILSTUNA

Vimmerby fick jubla över tre nya poäng mot Eskilstuna Linden. Foto: Arkivbild

Vimmerby Hockey tog tre nya poäng i vårserien. Bortamatchen mot Linden i Eskilstuna slutade med seger 5-2 – samma resultat som senast de två möttes.

Annons:

Eskilstuna Linden fick en drömstart efter bara några sekunder, men Robin Christoffersson räddade. Istället var det serieledande Vimmerby som hittade nätet först.

Efter ett mönsteranfall gav Jakob Karlsson kedjekamraten Anton Carlsson öppet mål och 1-0 var ett faktum.

Drygt åtta minuter in på perioden kom dock en ordentlig smäll för hemmalaget. Charlie Björklund fick matchstraff för crosschecking och Eskilstuna Linden fick chansen i powerplay i hela fem minuter.

Väldigt lite skapades dock från hemmalagets klubbor och med mindre än en minut kvar av det numerära överläget åkte Atte Mäkinen ut i två minuter för snack.

Vimmerby skapade fler heta chanser och när Anton Calsson gav tillbaka till Jakob Karlsson, så stod det 2-0 på tavlan. Lagkaptenen, som haft ett väldigt trögt målskytte, nätade plötsligt i andra matchen i följd.

Ställningskrig

I den andra perioden blev det mycket ställningskrig och få heta målchanser. Vimmerby fick först chansen i numerärt överläge, men misslyckades att förvalta det.

Strax därpå åkte Oscar Gustafsson ut för tripping. Eskilstuna Lindens powerplay blev bara drygt 30 sekunder långt. Därefter åkte också en hemmaspelare ut.

Målen dröjde och 2-0 till Vimmerby stod sig. Men ett mål skulle falla i den här perioden. Tim Palmberg sköt i ett oväntat ögonblick och Robin Christoffersson styrde in pucken via sitt eget benskydd.

Plötsligt var Linden tillbaka i matchen igen.

Punkterade matchen

Redan efter två minuter åkte Ludvig Vännström ut i två minuter för slashing. Ett boxplay som Vimmerby fixade på ett behagligt sätt.

När Eskilstuna drabbades av en utvisning small det omgående. Vimmerby behövde tolv sekunder på sig innan Anton Carlsson satte 3-1. Med drygt nio minuter kvar punkterades nog matchen.

Isac Andersson valde att avsluta själv i ett två mot ett-läge och hängde dit pucken fram till 4-1. Helt punkterat var det emellertid inte. Kort senare fick Linden ett nytt powerplay och då hittade man en 2-4-reducering.

Isac Andersson avslutade sedan det hela genom att göra 5-2 i tom bur med minuten kvar.

Noterbart är att Jakob Karlsson, som blev ny rekordhållare när det gäller poäng i klubbens historia i fredags, fyllde på med hela fyra nya poäng på söndagen.