Annons:

Holmberg om nya tränarjobbet i VH:

31-årige Wictor Holmberg kliver in som assisterande tränare i Vimmerby Hockey och ser fram emot att få testa sina vingar i Hockeyettan. Foto: Pixabay

Holmberg om nya tränarjobbet i VH: "Otrolig möjlighet för mig"

Wictor Holmberg blir assisterande tränare i Vimmerby Hockey kommande säsong. 
– Det är en jättechans och en otrolig möjlighet för mig, säger Wictor Holmberg om det spännande uppdraget i Hockeyettan. 

Annons:

Efter tre raka säsonger som huvudtränare i division 3-klubben tackade Wictor Holmberg för sig. Han har nu gjort klart med ett nytt jobb i hockeyns tjänst. 31-åringen kliver in som assisterande tränare till Hampus Sylvegård i Vimmerby Hockey. 

– Erbjudandena jag fick efter säsongens slut tackade jag nej till. Det var inget som lockade så jag ställde in mig på att vara borta från ishockeyn en säsong för att få tid för andra saker. När Pelle (Johansson, sportchef i VH) hörde av sig för tre veckor sedan blev jag jättesugen igen. Där och då hade jag väl bestämt mig för vad jag ville göra. Det är en jättechans och en otrolig möjlighet för mig, säger Wictor Holmberg. 

Det har gått snabbt efter att den första kontakten togs för tre veckor sedan. 

– Jag var uppe i Vimmerby och träffade Pelle förra veckan. Han berättade om klubben och organisationen och visade mig runt i ishallen. Det kändes väldigt bra och han skickade ett kontrakt på eftermiddagen. Jag skrev på förra veckan så jag måste säga att det har gått snabbt, säger Wictor Holmberg. 

"Väldigt lika tänk"

Han ser fram emot att ta plats i Vimmerbys bås och leda laget tillsammans med huvudtränaren Hampus Sylvegård. 

– Det är en stor möjlighet och det kommer framför allt bli lärorikt. Både jag och Hampus är unga tränare och det tror jag är en fördel. Vi har väldigt lika tänk i hur vi vill spela hockey och jag tror att det kommer bli väldigt bra, säger Holmberg. 

VH-truppen återsamlas den 1 augusti. Nya tränarduon ska inom kort träffas i Vimmerby för att gå igenom upplägget för den kommande säsongen. 

Vad har du fått för bild av din nya klubb?

– Väldigt professionell. Det är stor skillnad jämfört med vad jag är van vid från de senaste säsongerna. Nu kommer jag kunna fokusera 100 procent på ishockeyn och laget och inte på att fixa boenden till spelare och matkassar. Det blir ett jättelyft. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt