VH VANN PÅ STRAFFAR EFTER TAPPAD 2–0-LEDNING

Eddie Levin såg till att Vimmerby Hockey bärgade bonuspoängen i hemmamatchen mot Piteå HC. Foto: Ossian Mathiasson

Vimmerby Hockey hade chansen att punktera matchen i powerplay. Då släppte VH in 2–2 med en man mer på isen. Straffar fick skilja lagen åt och Eddie Levin satte den avgörande straffen i tredje omgången.

Efter tisdagens 3–6-förlust mot Halmstad Hammers var tre poäng av största vikt när kvalserien vände på torsdagskvällen.

Både Vimmerby och Piteå inledde första perioden med att ha varsin vass period med fina lägen.

Vimmerby Hockey fick första ordet och spräckte nollan efter knappt åtta minuters spel. Jakob Karlssons delikata framspelning nådde fram till Eddie Levin som fick ett helt öppet läge i slottet och avslutet var det inget fel på. VH-forwarden avlossade ett kliniskt avslut precis ovanför Johan Westermarks högra benskydd.

Därefter handlade i stort sett allting om Vimmerby som spenderade mycket tid i offensiv zon. Efter några brända lägen kom 2–0 fullt rättvist. VH vann pucken högt upp i banan och Gustav Karlsson spelade fram William Alftberg som tog klivet in i slottet från sin backposition och tryckte iväg ett högt och rappt skott som Johan Westermark inte hade en chans att rädda.

VH studsade med besked tillbaka efter tisdagens svaga öppningsperiod i Halmstad. VH vann skotten med 20–7 och kunde ha varit i ledning med fler mål efter 20 minuter.

Tappade 2–0 till 2–2

Om VH presterade på hög nivå i första perioden var det raka motsatsen till vad de åstadkom i den efterföljande perioden. VH agerade tamt och virrigt och hade långa sekvenser problem i spelet med puck och blev tillbakapressade av ett betydligt mer påslaget Piteå.

Halvvägs in i andra perioden reducerade Piteå till 2–1 genom Oscar Eriksson. Piteå hade bud för fler mål och Robin Christoffersson fick rada upp kvalificerade räddningar.

I väntan på att en bortautvisning skulle verkställas med åtta minuter kvar var Eddie Levin en ribbträff från att ge VH en tvåmålsledning. När lagen möttes i Piteå i kvalseriepremiären släppte VH in två mål i sitt eget powerplay. Nu hände det igen.

Efter dryga minutens spel i powerplay slarvade VH i uppspelsfasen och Piteå roffade åt sig pucken och kvitterade till 2–2 med en man mindre på isen. Petter Mäkitalo fintade bort Robin Christoffersson och lyfte in kvitteringen.

Levin avgjorde

Den efterföljande förlängningen förblev mållös och matchen fick avgöras på straffar. Både Vimmerby och Piteå satte sina två första straffar. När Robin Christoffersson räddade Petter Mäkitalos straff i tredje omgången fick Eddie Levin chansen att skjuta bonuspoängen till VH. Han gjorde inget misstag och såg till att VH tog två poäng.

Efter sex spelade matcher är VH ett av tre lag på åtta poäng, fem poäng bakom ettan Kristianstad och tre poäng bakom tvåan Hudiksvall.

På lördag spelar Vimmerby hemma igen, denna gång mot Hudiksvalls HC.