Annons:

Poängkungen:

I går blev det klart att Vimmerby Hockeys poängkung Anton Carlsson följer med laget upp i Hockeyallsvenskan. Foto: Arkivbild

Poängkungen: "Har varit tydlig med att det är VH som gäller"

I går blev det klart att Vimmerby Hockeys poängkung Anton Carlsson följer med laget upp i Hockeyallsvenskan. Kanske ingen skräll – varken för fansen eller för Anton själv.
– Jag har varit ganska tydlig både med agenten och klubben att det är VH som gäller om jag ska spela, säger han.

Annons:

Efter tio säsonger och 376 matcher för Vimmerby Hockey får Anton Carlsson äntligen uppleva ett av sina stora hockeymål; att lira i Hockeyallsvenskan med moderklubben.

Den gångna säsongen blev den 27-årige forwardens klart poängstarkaste hittills under seniorkarriären, och med sina 51 poäng (13+38) vann han den interna poängligan när laget tog klivet upp i seriesystemet.

Under lördagen blev det officiellt att Anton förlänger kontraktet och hänger med klubben upp.

"Något av en dröm"

– Det är klart att det lockade att fortsätta nu när vi väl tog steget upp. Det har ju varit något av en dröm att få spela Hockeyallsvenskan med Vimmerby, och det ska bli roligt att se vad vi kan göra där, säger Anton Carlsson.

– Varje år har vi ju sagt att vi siktar på Hockeyallsvenskan, och det är klart att vi har haft det som målsättning, men jag tror att många har fnyst åt det och inte trott på oss. Men nu visade vi att vi har där att göra och är värda chansen.

Vad ligger bakom framgången?

– Vi är ett gäng sköna killar som har hängt ihop länge. Att vi har skapat en stabil grupp under många år, där alla trivs och har roligt, tror jag är en stor del. Med alla Vimmerbykillar i laget känns det som en barndomssaga där alla kommer hem och gör det tillsammans

Har du haft anbud från några andra klubbar.

– Nej, det har aldrig varit aktuellt. Jag har varit ganska tydlig både med agenten och klubben att det är VH som gäller om jag ska spela, säger han.

Hur ser du på den kommande säsongen i Hockeyallsvenskan?

– Att det ska bli mer spännande att åka till Hovet än till Alvesta. Haha. Skämt åsido, jag tror att kontinuiteten kommer bli väldigt viktig där också, därför är det skönt att vi får behålla vår stabila grund. Alla kommer klara att ta steget utan problem, men truppen måste självklart ändå fyllas på med mer erfarenhet och spets, men jag litar fullt på att Pelle (sportchefen Johansson) vet vad som krävs och löser det. Om man ser på de nyförvärv som har presenterats hittills så ser det intressant ut.

 

 

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt