Annons:

Kaptenen om att följa med upp:

Jakob Karlsson följer med moderklubben upp i Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson

Kaptenen om att följa med upp: "Känns som en ynnest"

35 år gammal blir det ännu en säsong i Hockeyallsvenskan för Jakob Karlsson. För första gången någonsin blir det med moderklubben för den rutinerade centern.
– Det känns verkligen som en ynnest så här på karriärens höst, säger han.

Annons:

Vimmerby Hockeys truppbygge börjar alltmer ta form. Tidigare under måndagen kunde vår tidning publicera uppgifter om att allsvenskt rutinerade målvakten Claes Endre är klar för klubben. HÄR kan du läsa mer om det.

Dessutom gick Vimmerby under måndagen ut med att lagkaptenen Jakob Karlsson har skrivit på för en ny säsong med moderklubben. Därmed kommer den egenfostrade succékedjan med honom, Anton Carlsson och Eddie Levin kunna vara intakt kommande säsongen. 

Jakob Karlsson, som spelat i Hockeyallsvenskan med bland andra IK Pantern, Södertälje SK och IK Oskarshamn, kommer nu få göra det med sin moderklubb som 35-åring.

– Det känns logiskt, spännande och väldigt roligt. Att få en allsvensk säsong med Vimmerby känns verkligen som en ynnest så här på karriärens höst, berättar Jakob Karlsson.

Har det varit givet för dig att spela ett år till?

– Ja, det har det varit. Jag känner att kroppen fungerar och att det fungerar rent praktiskt både med familj och arbete. Det ska bli intressant att se vad vi har att komma med på den här nivån och hur väl vårt spel kommer fungera mot bättre motstånd. 

"Måste komma in i kostymen"

Åldermannen svarade för en stark säsong poängmässigt när VH tog klivet upp och noterades för 43 poäng på totalt 46 matcher. Karlsson, som har 147 matcher i Hockeyallsvenskan tidigare, tycker truppbygget ser intressant ut.

– Jag tycker det är klokt att vi behåller en stor del av den som stomme som är införlivade i hur vi spelar och att vi kan bygga vidare på den grupp vi har. Ju mer man är tillsammans desto starkare blir gruppen och det kommer verkligen behövas nästa säsong. 

Vad tror du om era möjligheter i Hockeyallsvenskan?

– Jag tror att det kommer handla väldigt mycket om vilken utveckling vi kan skapa hos varje invidid och vilka steg varje individ kan ta. Det kommer vara väldigt många som inte spelat i Allsvenskan tidigare och vi måste komma in i den kostymen från omgång ett. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt