Annons:

VSGF leker med motståndarna – vann med tvåsiffrigt

Simon Dahl hade stor uppvisning i dagens match mot Rydaholm. Forwarden låg bakom nio av elva mål i 11–2-segern. Foto: Ossian Mathiasson

VSGF leker med motståndarna – vann med tvåsiffrigt

Det finns just nu ingenting som stoppar Virserums SGF i Hockeytrean. I kvällens bortamatch mot Rydaholms SK blev det en lekande lätt 11–2-seger.
– Vi var tämligen överlägsna, säger tränaren Fredrik Pettersson.

Annons:

Virserum visade varför man är serieledare i Hockeytrean när man ledde med 4–0 efter 14 minuters spel och sedan aldrig släppte in Rydaholm i matchen, som dock reducerade i första perioden. 

VSGF gjorde både 5–1 och 6–1 i andra perioden och fortsatte att producera framåt under de sista 20 minuterna. Segern skrevs till förkrossande 11–2 och de vann skotten med 54–28 (!).  

– Det känns jättebra. Vi har ett bra go i laget, växer hela tiden och känner att det finns en trygghet i det vi gör. Det är skitbra att vi gör mycket mål framåt men defensiven är lika imponerande. Det var stabilt i dag, vi hamnade aldrig i några djupa svackor, säger tränaren Fredrik Pettersson. 

Nio poäng av Dahl

Värt att notera är att forwarden Simon Dahl fortsätter att tokdominera och i kväll hade han ett stort poängkalas. Till slut blev det fyra mål och fem framspelningar för Dahl, som så klart såg till stor del låg bakom Virserums överlägsna seger. Kedjekamraten Jim Nordh var också framträdande med sju poäng (2+5).

– Simon Dahl är ett otroligt bra nyförvärv för vår del och en viktig kugge i laget. Under de två första åren som jag hade honom spelade han aldrig boxplay, nu gör han det och all träning har gjort att han orkar så mycket mer. Han och Nordh har hittat kemin med de andra spelarna i femman, säger Pettersson.  

Det var lagets sjunde raka seger i serien och ligger nu nio poäng före tredjeplacerade Åseda IF med åtta matcher kvar att spela av grundserien.

– Jag är inte dummare än så att jag kan räkna ut att vi med stor sannolikhet kommer spela i alltrean. Det är angenäma problem när man kan börja tänka på det redan nu, säger han. 

Klart bäst i VSGF denna kväll var Dahl och Nordh. Även backen Ricky Johansson, som gjorde sin tredje match för säsongen, visade goda takter. 

Fakta

Poäng, VSGF: Simon Dahl 4+5, Jim Nordh 2+5, Ricky Johansson 1+1, Christoffer Velander 1+1, Alexander Andersson 0+2, Andreas Lundgren 1+0, Oskar Nelson 1+0, Kevin Petersson 1+0, , Markus Jardebrink 0+1, Simon Qvistberg Svensson 0+1. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt