Annons:

Modigs efter uppflyttningen:

Markus Modigs är tillsammans med IK Oskarshamn klart för SHL. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Modigs efter uppflyttningen: "Inte kunnat sova någonting"

IK Oskarshamn är klart för SHL. En av hjältarna är Vimmerbyfostrade Markus Modigs.
– Jag är så lycklig, säger han på tisdagsförmiddagen.

Annons:

IK Oskarshamn gjorde det ingen trodde var möjligt. Efter en formidabel grundserie skickade IKO ut AIK i den Hockeyallsvenska finalen. 

Men mot Timrå IK skulle väl sagan ta slut? Nej, den gjorde inte det. IK Oskarshamn vann i går den sjunde och avgörande matchen på bortais med 3-0. Det innebär att Markus Modigs, 27, som nyligen kritade på ett nytt tvåårsåkontrakt är klar för SHL tillsammans med sitt lag.

– Jag är lycklig. Jag ligger i sängen med IKO-halsduken och mår gott, säger han när vi når honom på tisdagsförmiddagen.

Han berättar om känslorna sedan matchen tog slut på måndagskvällen.

– Det har varit så mycket känslor, det är grymt häftigt. Det var oerhört skönt när signalen gick och man fick kasta handskarna och hjälmen, det var ruggigt häftigt. Det är svårt att förklara hur det känns, det är väldigt coolt att få vara en del av en sån glädje. Alla skulle få känna det någon gång, men alla får inte det. Det är kanske därför det är så häftigt.

Hur har de här timmarna varit sedan matchen tog slut?

– Det har varit kul, den roligaste resan hem i mitt liv. Jag hade far och bror på plats i Timrå och fick hälsa på dem. Sedan har det varit fest med fansen, bartömning i ishallen i natt. Jag har inte kunnat sova, jag har försökt att förstå vad som har hänt. Det har nog inte sjunkit än, nu ska Frölunda komma till Be-Ge Hockey Center.

"Inte länge sen jag mötte Grästorp"

Markus Modigs var tidigt en stor talang och öste in poäng i Linköpings superelitlag. Men samtidigt som han såg Linus Hultström, också född 1992 och från Vimmerby, ta steget till att bli en poängback i SHL kom "Macke" hem till Vimmerby och spelade division 1.

– Det har varit många tuffa dagar och det har inte alltid gått spikrakt, men jag har aldrig tappat tron på det. Hade jag gjort det så hade jag lagt av. Jag tror att jag kan bli en väldigt bra hockeyspelare, men det krävs mycket jobb och tur, och äntligen kom turen tillbaka lite.

Hans nya kontrakt gäller även i SHL.

– Vi får se hur laget kommer utformas, men jag ska göra mitt bästa för att få speltid. Det ska bli jävligt kul. Det är väl ett drygt år sedan man mötte Grästorp en onsdag kväll, det är kontraster. Nu får vi se om det blir Löfbergs Lila borta nästa år.

Såg du det här som realistiskt när säsongen började?

– Nej, det var knappt så man ens tänkte på att det var möjligt. Jag och Heinerö (Niclas) skämtade halvt på skoj om att vi nog får kämpa för att inte kvala nedåt. Sedan hittade vi vårt spel, började vinna och gick som tåget.

Hur mentalt starkt av er är det att vinna en sjunde och avgörande match i Timrå?

– Det är klart att det är starkt av oss att vi vänder ett underläge på 2-3 i matcher. Men den här gruppen har varit jäkligt stark hela tiden. Alla har gjort det som har förväntats av en och det har inte varit något gnäll. Jag tror att det är det som ligger bakom att det här har varit möjligt, säger Modigs och fortsätter:

– Jag tycker att om hockey hade varit rättvist hade vi vunnit de första fyra matcherna. Men det är som det är, det är jäkligt häftigt att få spela en match sju där allt står på sin spets. Samtidigt lider jag med Timrå, det är en del av sporten förstås. Det finns något vackert, men också hemskt över det.

"Måste få firas"

Markus Modigs har fått mycket förtroende i matchserierna mot AIK och Timrå.

– Jag tycker att jag, liksom övriga laget, har steppat upp när det behövdes som mest. Vi har gjort det som krävdes av oss. Jag skulle nog ge mig själv lite mer än godkänt.

Vad händer nu?

– Det jag vet är att vi ska bli hyllade på torget i kväll. Sedan har jag ingen jättekoll, det här kommer nog hållas igång i någon vecka eller två. Vi har gjort ett jäkla jobb och det måste vi få fira. Vi är värda lite ledighet nu innan det krävs ännu hårdare jobb.

"Vimmerby har gjort ett hästjobb"

Nu får Vimmerby Hockey ännu en spelare i SHL. Sedan tidigare finns ett flertal, däribland Linus Hultström och Christoffer Törngren.

– Det är grymt, Vimmerby har gjort ett hästjobb. Jag tänkte på det i går hur mycket Vimmerby Hockey har betytt för mig. Jag önskar verkligen att de får ta klivet upp i Hockeyallsvenskan inom en snar framtid. Det gör lite ont att se hur bra det går för Kristianstad i kvalserien, när man vet att det lika gärna kunde ha varit Vimmerby, säger han och fortsätter:

– Någonstans har Vimmerby alltid stått för att man får vara med och vara delaktig. Det finns alltid tillgång till is, vi har allmänhetens åkning, det är nyckeln till att många duktiga hockeyspelare kommer från Vimmerby, tror jag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt