Annons:

Man döms för dödshot mot VIK-spelare i derbyt

En man i 75-årsåldern döms nu för dödshotet mot Kim Johansson i hockeyderbyt. Foto: Ossian Mathiasson

Man döms för dödshot mot VIK-spelare i derbyt

En man i 75-årsåldern döms nu för dödshot mot Västerviks IK:s spelare Kim Johansson i länsderbyt tidigare i år. Mannen formade handen som en pistol och uttalade även "jag ska döda dig" i riktning till Johansson.
Mannen döms nu till dagsböter.

Annons:

Det var i periodpausen mellan den andra och tredje perioden som VIK-spelaren Kim Johansson befann sig i båset. En äldre man på läktaren i Be-Ge Hockeycenter formade handen som en pistol mot honom. När Johansson frågade mannen vad han gjorde svarade han att "jag ska döda dig". 

Mannen gjorde sedan också ett tecken av att han skulle skära halsen av honom. 

Mannen har erkänt att han gjorde ett pistoltecken mot spelaren. Han har uppgett att symboliken var att Oskarshamn skulle skjuta Västervik i sank i den tredje perioden, och att gesten var riktad mot hela VIK-laget och inte Kim Johansson personligen. Han förnekar att han ska ha uttalat något hot. 

Tingsrätten konstaterar att det är ostridigt att den åtalade mannen gjort ett pistoltecken mot Kim Johansson. Att en annan VIK-spelare har berättat att han också hörde dödshotet gör att tingsrätten inte ser någon anledning att betvivla dessa uppgifter. 

Därför döms mannen nu för olaga hot och ska betala 7 000 kronor i dagsböter. Tingsrätten anser inte att gärningen var så allvarlig att kränkningsersättning ska utdömas och ogillar skadeståndsyrkandet. 

En nämndeman var skiljaktig och ansåg inte att mannen skulle dömas för brott.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt