Annons:

IKO förnedrades – ligans största förlust på 32 år:

IK Oskarshamn föll med förnedrande 0–12 mot Färjestad. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

IKO förnedrades – ligans största förlust på 32 år: "Måste ha en stolthet"

IK Oskarshamn åkte på en ordentlig käftsmäll i Karlstad. Färjestad vann med smått ofattbara 12–0 och det är den största segern i SHL på 32 (!) år.
– Någonstans måste vi ha en stolthet, en arbetsmoral och en arbetsetik som gör att vi kan titta varandra i ögonen, säger IKO:s tränare Håkan Åhlund till C More efter slutsignalen.

Annons:

Färjestad bjöd på en riktig klang och jubel-föreställning och körde över nykomlingen Oskarshamn med förkrossande 12–0 på lördagseftermiddagen. 

Ja, du läser faktiskt helt rätt. Oskarshamn, SHL-nykomlingen som har fått en flygande start på säsongen och chockat många lag, blev utklassat, krossat och förnedrat i Karlstad. 

"Vet inte vad vi håller på med"

Matchen var en enda lång mardröm och avgjordes i första perioden. Fredrik Pettersson-Wentzel ersattes med Tex Williamsson efter 3–0 på tavlan och blödningen fick inget stopp. Färjestad ledde med 7–0 efter 20 minuters spel och hade då skjutit tolv skott. Folk började snacka om FBK skulle slå Brynäs målrekord från 1976 då Örebro besegrades med 15–4. 

– Jag vet inte vad man ska säga. Det är inte alls bra i alla fall. Efter 1–0-målet gick all luft ur oss. Folk flyr, det är lite flyktbeteende att vi lämnar vår målvakt själv vid sex av sju mål, sa kaptenen Johan Alm till C More i första periodpausen.

– Vi måste ha en stolthet mot varandra. Det spelar ingen roll vad det står på tavlan. Vi måste visa stolthet mot varandra och klubbmärket. Nu måste energin upp. 

Raset fortsatte och IKO låg under med tvåsiffrigt (10–0) inför slutperioden. 

– Vi har spelat väldigt bra defensivt innan och i dag vet jag inte vad vi håller på med, sa Filip Engsund efter andra perioden. 

"Får inte acceptera någonting"

Färjestad vann med 12–0 och det är den största segern i SHL sedan 1987. Den gången vann Djurgården med 13–0 mot just Färjestad. 

Oskarshamns tränare Håkan Åhlund sa här till C More efter förnedringen.

– Det är självklart jättejobbigt. Det är inget som vi hade räknat med, så är det såklart. Det är mycket tankar och känslor som far genom huvudet. Vi får inte acceptera någonting, vi får ta detta och grabbarna sitter i omklädningsrummet och diskuterar, säger Håkan Åhlund.

– Någonstans måste vi ha en stolthet, en arbetsmoral, en arbetsetik som gör att vi kan titta varandra i ansiktet. Vi ät tomma över hela linjen nu. Först får vi försöka summera detta lite grann och tillsammans lägga det bakom oss och ta lärdom av det. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt