Oskarshamn föll med klara siffror i Karlstad

Tyler Kelleher gjorde IK Oskarshamns tröstmål mot Färjestad, som vann med 5–1. Foto: Ossian Mathiasson

IK Oskarshamn förlorade även säsongens andra match i Karlstad. Det blev förlust med 1–5 där Färjestads samtliga fem mål kom under första halvan av matchen.

Både Färjestad, Oskarshamn och övriga hockey-Sverige har koll på vad som hände när lagen möttes i Karlstad i oktober. Då vann Färjestad med smått osannolika 12–0 och hade en 7–0-ledning efter endast en spelad period.

Det är givetvis en match som IKO har lagt bakom sig men smålänningarna fick ingen revansch när lagen möttes i Karlstad på lördagseftermiddagen. Färjestad gick ifrån till 3–0 efter första perioden och fyllde på med både 4–0 och 5–0 innan Tyler Kelleher tröstmålade för IKO halvvägs in i matchen.

Matchen slutade just 5–1 till Färjestad, som nu har lika många poäng som serieledaren Luleå. IKO är kvar under kvalstrecket med 30 poäng, en poäng bakom bottenkonkurrenterna Linköping, som finns på säker mark, och Leksand.