Annons:

Mardrömsresultat för IKO – blev nollat i Malmö

IK Oskarshamn förlorar och förlorar. Foto: Arkivbild

Mardrömsresultat för IKO – blev nollat i Malmö

Malmö är det enda lag i SHL som kan mäta sig med Oskarshamns usla form. När lagen möttes i Malmö i dag var det MIF som fick vända trenden och vann med 4-0.

Annons:

Malmö hade sex raka förluster, Oskarshamn sju. Det blev Oskarshamn som fick förlänga den beckmörka trenden och nu står på åtta raka förluster.

Första perioden slutade mållös, men i mittakten gick Malmö fram till 2-0. Spiken i kistan kom genom 3-0 i powerplay med en knapp kvart kvar.

Fick mycket tid i PP

Oskarshamn hade en del chansen, men Oscar Alsenfelt storspelade och räddade 32 skott. IKO hade 11 minuter i powerplay – bland annat efter ett matchstraff med åtta kvar – men har riktigt svag form i PP också.

– Det är sjukt surt, men det är såhär när man inte har självförtroende. Vi agerar lite stressat och behöver göra saker och ting bättre än idag.  Jag är inte missnöjd taktiskt, men vi måste hålla oss mycket kallare och Alsenfelt spikar igen fullständigt. Det är bara att lyfta på hatten för hans prestation i dag, sa Martin Filander till CMore.

Filander vill se framåt:

– Vi kan bara försöka förstärka bra saker, men vi behöver också peka på saker vi behöver göra bättre. Just nu grinar det emot, men hårt jobb kommer löna sig i det långa loppet. Det hjälper inte att lägga sig ned och dö eller tycka synd om sig själv. Vi måste gräva djupt, prata med varandra, få ut frustration och funderingar och jobba vidare.

VH-bekantingarna Pontus Näsén, Emil Wahlberg och Markus Modigs spelade ungefär 17, elva respektive sju minuter.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt