Annons:

EXTRA: SJU NYA FALL I VIK – FLERA MATCHER STÄLLS IN

Sportchefen Emil Georgsson är bedrövad efter att laget drabbats av ett nytt coronautbrott. Foto: Arkivbild

EXTRA: SJU NYA FALL I VIK – FLERA MATCHER STÄLLS IN

Västerviks IK har drabbats av ett nytt coronautbrott. I går testade sex spelare och en ledare positivt i snabbtester och nu stängs verksamheten ned igen.

Annons:

Den 25 november drabbades VIK av ett coronautbrott. Totalt var åtta spelare smittade i den vändan. Den 3 december var VIK igång igen och spelade sin första match på drygt två veckor. Sedan dess har laget spelat fyra matcher på mindre än en vecka – men nu har laget drabbats av ett nytt coronautbrott. Sex spelare och en ledare är smittad.

– Det är värdelöst, men det är som det är. En spelare hade symptom i går kväll och då drog vi igenom laget och det ploppade upp positiva fall. Det är inga allvarliga grejer, men det är sex spelare och en ledare, säger sportchefen Emil Georgsson. 

"Vet inte vad vi ska göra mer"

Morgondagens match mot AIK ställs in och troligen även de två andra matcherna som ligger inplanerade före jul.

– Jag räknar med att det inte blir något mer innan jul i alla fall. Jag har svårt att se att de här sex blir friska. Vi ska göra nya tester på måndag eller tisdag.

Hur ser du på att ni drabbas igen?

– Jag vet inte hur man ska tänka i det här. Så länge man inte smittar vidare andra i samhället och alla klarar sig väl kanske det är bättre att fler får det. Vi kan hålla oss isolerade och det bästa vore att alla blir smittade kan man tycka. Vi gör allt vi kan och jag vet inte vad vi ska göra mer.

Testerna var negativa

Enligt Georgsson införde klubben ännu hårdare regler efter förra utbrottet.

– Vi har alltid munskydd när vi träffas förutom när vi spelar. Vi har inga större grupper, vi går ut på isen i mindre grupper, vi tvättar och vi testar. När vi drog igång igen hade alla negativa PCR-tester och någonstans måste man lita på det. Jag vet inte vad man ska göra annars?

Drog ni igång igen för snabbt?

– Det är det man inte vet. I helgen var det riktigt bra drag på laget, ingen verkade direkt dålig och de flesta hade bra ork. Det kändes som vi var friska och träningarna har varit jäkligt bra. PCR-testerna var ju negativa.

 "Fel att hänga ut hockeyn"

Ishockeyn har haft extremt många utbrott på alla nivåer som håller igång.

– Vi gör det bästa vi kan för att göra rätt, men det blir uppmärksammat mycket med hockeyn och vi kanske åker runt och smittar varandra, jag vet inte och är inte rätt man att fråga. I dag hade vi 7 000 nya fall i Sverige och alla är inte hockeyspelare. Jag tycker att det är fel att hänga ut hockeyn som ett stort problem och vi har möjlighet att kunna isolera oss och det är ju nästan diktatur för vad spelare får göra. De får bara umgås bara med familj och vi försöker vara så hårda det går.

Har några närstående blivit smittade?

– Vi har testat en del partners och där har det varit övergripande negativa provsvar. Det är någon tjej som blivit smittad och det har varit i samband med att några par haft en middag. Samma kväll var det ett tredje par med som klarade sig.

Hur ser du på att det inte blir några fler matcher före jul?

– Vi får acceptera läget, det är inte mycket vi kan göra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt