Krislagets mardröm fortsätter – åkte på 16:e raka förlusten

IK Oskarshamn fortsätter att rada upp nederlag i SHL. I dag blev det förlust med 2–5 mot topplaget Frölunda. Foto: Ossian Mathiasson

Det blev inget trendbrott mot Frölunda. IK Oskarshamn åkte på sin 16:e raka förlust och fortsätter att ha problem i SHL.

IK Oskarshamn kom till kvällens match mot Frölunda med 15 (!) raka förluster och inkasserade ytterligare ett tungt nederlag.

När Vimmerbysonen Markus Modigs kvitterade till 1–1 i upptakten av andra perioden var IKO på väg i rätt riktning och fick spela powerplay. Då gjorde Frölunda mål i numerärt underläge och tog ledningen med 2–1.

"Gör många bra saker"

Frölunda gjorde 3–1 åtta minuter in i tredje perioden innan IKO-forwarden Rickard Palmberg fick in en viktig reducering med sju minuter kvar att spela. Frölunda gjorde 4–2 efter 55.40 och avslutade med 5–2 i tom bur efter 59.23.

Värt att notera är att Markus Modigs mål innebär att han står noterad för fyra poäng (2+2) på de fyra senaste matcherna. IKO ligger elva i SHL med 28 inspelade poäng, en poäng före HV71 och Linköping och sex poäng före jumbon Brynäs, som har sju matcher mindre spelade än IKO.

”Surt att börja året med en förlust, men vi gör många bra saker idag. Kampmässigt var det ett steg framåt jämfört med senast. Vi vet att vi gör mycket bra saker där ute, och match varannan dag så det är bara att ta hand om kropparna och sen är det dags igen”, sa Oskarshamns lagkapten Jonas Engström till CMore efter 16:e raka förlusten.