Annons:

IKO tog sin tredje raka seger mot Djurgården – avgjorde sent

IK Oskarshamn tog sin andra raka seger i SHL och sin tredje raka seger mot kvällens motståndare Djurgården. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn bröt sin 16 matcher långa förlustsvit senast mot Brynäs. I kväll kom andra raka segern när favoritmotståndaren Djurgårdens IF besegrades med 4–3 på bortais.

Annons:

IK Oskarshamn har vunnit båda mötena mot Djurgården den här säsongen och i kväll kom tredje raka triumfen mot Stockholmslaget. IKO lyckades även bryta Djurgårdens starka hemmasvit med nio raka segrar. Senast DIF förlorade hemma på Hovet var den 10 oktober och då stod IKO för motståndet. IKO vann den gången med 4–3, samma siffror som i kvällens match i Stockholm.

IKO gick ifrån till 2–0 i första perioden efter mål av nyförvärvet Max Veronneau och Tyler Kelleher. I upptakten av andra perioden ökade John Dahlström på till 3–0.

Därefter började Djurgården sin starka upphämtning till 3–3. Jesper Pettersson gjorde 3–1 efter 32.17, Linus Andersson 3–2 efter 40.21 och Michael Haga 3–3 efter 41.51.

Med mindre än fem minuter kvar av matchen gjorde IKO:s nyförvärv Lance Bouma avgörande 4–3 när han tryckte in sitt första SHL-mål i första matchen. Det var lagets andra raka seger i SHL och IKO ligger elva med 34 inspelade poäng.