Svag start fällde IKO i bottenmötet

Oskarshamn fick åka poänglöst från Linköping. Foto: Arkivbild

IK Oskarshamn hade ett ypperligt läge att skapa rejäl distans till jumbon Linköping i dag. Så blev det inte. LHC tog poäng för första gången på tio matcher och vann med 4-2.påä

Den första perioden blev avgörande. Då kom LHC ut som ett helt annat lag jämfört med den senaste månaden och gick upp till en 3-0-ledning. IKO reducerade i spel fem mot tre genom Nolan Zajac i mittakten och Lance Bouma gav ännu mer hopp med sin 2-3-puck i boxplay i början av tredje.

Någon poäng blev det dock inte för IKO utan Linköping tog tre livsnödvändiga poäng, vilket säkrades med en 4-2-puck i tom kasse. Oskarshamn har nu sju poäng till godo på Linköping, som dock spelat en match mindre.

VH-bekantingarna Pontus Näsén och Markus Modigs spelade 16 respektive tio minuter. Segern var förre VH-tränaren Daniel Erikssons första som headcoach i LHC.