IKO vann i målkalas mot Leksand – klev upp på slutspelsplats igen

John Dahlström gjorde två mål när IK Oskarshamn slog Leksand med 6–3. Foto: Ossian Mathiasson

Det hör inte till vanligheterna att IK Oskarshamn gör sex mål i en match. Hemma mot Leksands IF lossnade målskyttet ordentligt. IKO vann med starka 6–3.

Oskarshamn rivstartade kvällens hemmamatch och hade en 2–0-ledning efter 7.33 då Fredrik Olofsson och John Dahlström hittade rätt. Leksand kom tillbaka, reducerade efter drygt tolv minuter och kvitterade i upptakten av andra perioden.

Då svarade IKO:s nyförvärv Lance Bouma och Max Veronneau med att göra varsitt mål fram till 4–2. Leksand reducerade till 4–3 innan John Dahlström sköt 5–3 i numerärt underläge mot slutet av andra perioden.
Joakim Thelin, med ett förflutet i Västerviks IK, satte avgörande 6–3 i tom kasse med tre minuter kvar av tillställningen.

IKO klev i och med denna seger förbi HV71 och upp på slutspelsplats i SHL.

Emil Wahlberg och Pontus Näsén bildade backpar i kvällens match medan Markus Modigs inte var uttagen. Wahlberg noterades för en assistpoäng.