Annons:

Toppspelaren i kontakt med VSGF om återkomst

Simon Dahl funderar över sin framtid och är i kontakt med Virserum om en återkomst. Foto: Ossian Mathiasson

Toppspelaren i kontakt med VSGF om återkomst

Virserums SGF håller som bäst på att bygga sitt lag till kommande säsong. En spelare som är aktuell för en återkomst är ingen mindre än poängkungen Simon Dahl. 

Annons:

Simon Dahl gjorde över 300 poäng på fyra säsonger i Virserum innan han skrev på för rivalen Åseda IF inför fjolårssäsongen. 

Det blev 38 poäng (22+16) på tio matcher innan säsongen stängdes ner på grund av coronapandemin. 

Nu kan Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred berätta att han är i kontakt med sin tidigare klubb, Virserums SGF. Det finns ett ömsesidigt intresse samtidigt som Åseda IF är med i bilden. 

– Det ska jag inte hymla om. Jag har varit i kontakt och pratat med VSGF, men det är inget beslut som är taget. Jag har kontakt med Åseda också. Det är fortfarande tidigt på året så det är tidigt att ta ett beslut just nu, säger Simon Dahl.

"Hann bygga upp ett hjärta för VSGF"

Han träffade huvudtränaren Wictor Holmberg och Roine Karlsson från sportgruppen tidigare i veckan. 

Vad lockar med en återkomst till VSGF?

– Jag gjorde fyra säsonger i klubben och hann på den tiden bygga upp ett hjärta för föreningen. Virserumshjärtat i sig talar för en återkomst till VSGF, sedan är det mycket som ska klaffa med familjeliv, sambo och barn samtidigt som jag har en dialog med Åseda. 

Vad talar för att du blir kvar i Åseda?

– Jag känner mest att jag inte fick någon ärlig bild av Åseda med tanke på pandemin. Min bild av Åseda är att jag satt i en bil, åkte dit, tränade och sedan direkt hem. Man fick aldrig vara med om publiken och allt runt omkring som man får under en vanlig säsong. Att få en ärlig bild av deras riktiga verksamhet talar för Åseda. 

Väljer mellan Åseda och VSGF

Han berättar att det står mellan VSGF och Åseda och inga andra klubbar har hört av sig till honom. 

– Ja, jag ser inga andra alternativ. Jag vill inte lägga ner för mycket tid på det i och med att jag har familj med sambo och två barn. Jag får fortsätta spela hockey men det blir mindre tid åt det. Det är det som lockar med de här två klubbarna. 

När kommer du fatta ett beslut?

– Jag vet inte, det är fortfarande tidigt. Både Virserum och Åseda vill ha besked så fort som möjligt för att de ska veta hur de ska bygga vidare med sina lagbyggen. Jag har i alla fall fått ett tidsdatum från VSGF om när jag ska ha bestämt mig. 

"Har en bra roll till honom"

Wictor Holmberg, huvudtränare i VSGF, bekräftar klubbens intresse för att få tillbaka Simon Dahl. 

– En kontakt är tagen. Han är en klasspelare och en väldigt bra kille så det är klart att vi vill ha honom i laget. Jag har en väldigt bra roll till honom där han får spela sitt spel som han känner sig trygg med så det vore väldigt skoj om han väljer att komma tillbaka till Virserum, säger Wictor Holmberg. 

Hur ser du på chansen att han återvänder?

– Det kan jag inte svara på, men jag har fått en positiv känsla efter att vi har pratat. Det är ändå han som bestämmer i slutändan om vad som känns bäst och mest rätt för honom men att jag vill ha honom i laget är det inget snack om, säger Holmberg. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt