RASCH HJÄLTE NÄR DESPERAT KARLSKRONA SLOG VIMMERBY

Karlskrona besegrade Jakob Karlssons Vimmerby med 2-1. Foto: Arkivbild

Karlskrona HK är i desperat poängbehov för att få spela vidare. Borta mot Vimmerby Hockey vann också gästerna med 2-1. Christoffer Rasch visade att släkten återigen är värst.

Frånsett det allra första bytet var Vimmerby Hockey det bättre laget i inledningen av perioden. Första fem fick Vimmerby ett stort tryck mot Karlskrona, men antingen var avsluten för snälla eller så stod Martin von Schoultz i vägen.

Gästande KHK, med både Christoffer Rasch och Wiking Malmunger i laget samt Eric Karlsson på bänken, åt sig in i perioden mer och mer.

Efter knappt tio minuter fick VH chansen i spel fem mot fyra. VH inledde starkt, men tappade och skapade inte särskilt mycket farligt. Bara minuter senare var det Karlskronas tur att spela powerplay.

Till skillnad från för Vimmerby lyckades KHK spräcka målnollan i spel fem mot fyra. Efter 15.15 sköt Lucas Edmonds sköt 1-0 för gästerna från Blekinge.

Det blev också periodens enda mål. Vimmerby vann skotten med 12-8.

Dundrade dit 2-1

Vimmerby inledde återigen bäst. I början av den andra akten skapade man ett antal lägen att utjämna, men pucken letade sig inte in.

Kvitteringen skulle dock komma. Efter knappt åtta minuter av perioden sköt Josh Brittain strax innanför blå och 1-1 var ett faktum. Kort därefter bjöds Oscar Gustafsson på ett friläge men Martin von Schoultz räddade.

Målskytten Josh Brittain åkte ut i två minuter för bentackling och då small det ordentligt. Förre VH-backen Christoffer Rasch fick drömträff och Karlskrona var åter i förarsätet.

Vimmerby kom dock tillbaka starkt och skapade flera fina lägen att utjämna. I slutet av ett powerplay skapade VH tre superlägen att utjämna. Tre gånger om dansade pucken på mållinjen och två gånger tog den i stolpen. Men nä, något 2-2-mål blev det inte. Skotten i den andra blev det 14-8.

Fick börja med PP

KHK-kaptenen Niklas Johansson protesterade sig till en tvåminutersutvisning efter periodens slut och VH fick inleda tredje akten med fem mot fyra-spel. VH lyckades dock inte utnyttja övertaget för att hitta en kvittering.

Vimmerby skapade en hel del lägen att utjämna, men von Schoultz gjorde en mycket solid insats. Med åtta minuter kvar, efter bra VH-tryck, åkte Karlskrona på en utvisning. Bra läge för VH? Nja, tre sekunder senare åkte Todd Winder ut för tripping.

Ett desperat och poängtörstande KHK belönades med ett powerplay efter 17.21. Det gjorde att man kunde spela av matchen enklare. VH fick tryck sista 40 sekunderna när man tog ut målvakten och spelade sex mot fem-spel, men inget 2-2-mål kom.

Skotten i tredje perioden blev det 9-7 till VH.