Fransson tog klar seger i första tävlingen för året

Kjell och Peter Fransson gjorde bra ifrån sig i årets första rallytävling Hälsingerallyt och vann Appendix K-klassen utan några större problem. Foto: Privat

Kjell och Peter Fransson fick en lysande start på rallyåret 2022. Hultsfredsduon tog en klar seger i Appendix K-klassen när Hälsingerallyt avgjordes i Hudiksvall i helgen.

Det var i helgen säsongsstart för Supercupen när Hälsingerallyt avgjordes med fyra sträckor på totalt sju mil i skogarna runt Hassela. Totalt 85 bilar kom till start i helgens deltävling.

Kjell Fransson och kartläsaren Peter Fransson, tävlande för Vimmerby MS, var bäst i Appendix K-klassen och tog en klar klasseger i sin Renault Alpine A310 trots att växellådan strulade på den fjärde och avslutande sträckan. De var en minut och 45 sekunder före tvåan Lennart Olsson och ytterligare fyra minuter före trean Bengt Johansson. Deras totaltid, 45.55,8, räckte till en 32:a plats i totaltävlingen som bestod av 85 ekipage.

Helgens tävling i Hudiksvall var ett genrep inför Svenska Rallyt som avgörs i Umeå i slutet av februari.