Annons:

  • Dennis Andersson.

  • Kevin Eriksson.

  • Malve Westerling var mycket glad över sin revansch. Foto: Stefan Härnström

Malve tog revansch i Åsa-Nisse Racet – Här är vinnarna i helgens folkracefest

Sol, damm och intensiva folkraceheat. Ja, för de som var på plats på motorstadion i Gnagaredalen var det som en förhandstrailer inför Semesterracet. Under två dagar tävlades det fram vinnare i junior-, dam/veteran- och seniorklasserna.

Annons:

Under de första finalheaten bland seniorerna blev det några favoriter som föll ifrån och när det väl var dags för A-final så blev det lite oväntat Kevin Eriksson från SMK Trollhättan som säkert höll motståndarna flera billängder bakom sig. Ingen dålig förare men antagligen otippad; eller som han själv svarade:

– Allt gick rätt idag. Jag har bytt däck – det är största grejen som hände i helgen. Jag har aldrig kört final i Vimmerby och nu fick jag vinna! Jag har inte ens kommit till någon final tidigare.

”Den största vinsten”

Dam/Veteranfinalen vanns av MK Ramunders Dennis Andersson. Hans tävlingshelg var enligt egen utsago också problemfri; både det mekaniska och själva körningen.

– Lite stryk har bilen fått men det har gått bra. I vissa heat har det varit väldigt hårt motstånd.

En sportfråga då - ”hur känns det”?

 – Det känns för jävla bra! Det är största vinsten hittills om man säger så. Jag kom tvåa bland veteranerna i förra årets Semesterrace. I år får vi se hur det går.

Revansch för Malve

Många gladdes åt att Malve Westerling från MK Kinda till sist tog förstaplatsen bland juniorerna i helgens tävling. Genom en räknemiss under Påskracet fick juniorfinalen som han vann köras om och Theo Wernersson blev då etta. Malves storebror Wilmer var redan då säker på att han skulle komma igen under Åsa-Nisse Racet och det gjorde han med besked.

– En jävligt skön revansch. Helgen har varit hyfsat felfri, jag kom hit för att vinna och det gick ju, svarade en mycket nöjd juniorklassvinnare.

På frågan om vad han tyckte om helgens motstånd berättade han att det var mycket tufft och speciellt en förare ville han ge en eloge:

– Otto Schmidt, han är förstaårsjunior och kör riktigt fort.

Alla tre vinnarna svarar att de kommer köra i Semesterracet. Bland hemmaförarna var det Max Mattisson som gjorde bäst ifrån sig med en fjärdeplats i seniorfinalen.

Stefan Härnström

Resultat:
A-final seniorer:
1. Kevin Eriksson (SMK Trollhättan)
2. Markus Hansson (Karlskrona AK)
3. Rasmus Eriksson (MK Kinda)
4. Max Mattisson (Vimmerby MS)
5. Marcus Gustafsson (Tidaholms MK)
6. Oscar Johansson (MK Kinda)

A-final dam/veteraner:
1. Dennis Andersson (MK Ramunder)
2. Frank Bengtsson (Nässjö MK)
3. Jimmy Åberg (Karlskrona AK)
4. Jessica Åberg (Karlskrona AK)
5. Fredrik Johansson (MK Falcon)
6. Conny Hansson (Karlskrona AK)

A-final juniorer:
1. Malve Westerling (MK Kinda)
2. Otto Schmidt (MK Kinda)
3. Elias Westerling (MK Kinda)
4. Anton Magnusson (Tidaholms MK)
5. Benny Strömholm (Silverdalens MSK)
6. Anton Naumer (Kullings MS)

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt