Annons:

  • Rallyföraren från Målilla summerar lyckat år och blickar framåt

    Patrik Lundh från Målilla körde tre olika rallycuper 2022. Det slutade med två totalsegrar och en andraplats. Foto: Privat

  • Rallyföraren från Målilla summerar lyckat år och blickar framåt

    Jonas Frejd och Patrik Lundh tävlade ihop i många tävlingar och samarbetet fungerade utmärkt under 2022. Foto: Privat

Rallyföraren från Målilla summerar lyckat år och blickar framåt

Två totalsegrar och en andraplats. Patrik Lundh från Målilla kan se tillbaka på ett mycket lyckat rallyår. 
– Det har gått ganska bra, säger han när han med glädje summerar 2022. 

Annons:

Målilla MK-föraren Patrik Lundh vann både Sydsvenska Rallycupen och Bilsport Rallycup och slutade tvåa i Smålands-DM bland C-förarna. 

– Det var ett succéår får man väl säga. Det hade jag inte räknat med från första början och vi hade inte heller tänkt åka alla tävlingar. Planen var att börja köra i de tre cuperna för att sedan köra vidare i den som det gick bäst i. Vi har varit med i toppen i alla tre och det är inte så mycket att välja på om man är med i toppen och med tanke på hur mycket tid och pengar man lägger ner. Det är rätt så ovanligt att man åker så många cuper men i år stämde det in i kalendern, säger Patrik Lundh. 

"Försökt vara smarta"

Ett annorlunda regel- och poängsystem gjorde att Patrik Lundh missade totalsegern i Smålands-DM. 

– Hade vi räknat med alla tävlingar så hade jag vunnit även Smålands-DM men alla var tvungna att räkna bort den sämsta tävlingen. Jag och kartläsaren har varit mer jämna medan vinnaren (Per-Arne Axelsson) brutit någon tävling. Han fick räkna bort en nollpoängare och jag en 14-poängare, säger Patrik Lundh. 

Han har haft Jonas Frejd som kartläsare i Bilsport Rallycup och flera olika kartläsare i de två andra notade klasserna. De har lyckats hålla fokus på uppgiften i alla tävlingar som hon ställde upp i. 

– När vi har kört rally tidigare säsonger har vi haft problem med att hålla fokus och ibland kört av. Vi har inte brutit en enda tävling i år utan vi har försökt vara smarta och åkt för att det är många tävlingar. Komma i mål och samla poäng är viktigare än att vinna just en enskild tävling, säger Patrik Lundh. 

Så går tankarna inför nästa säsong

Patrik Lundh har kört bland C-förarna under 2022 och kliver nu upp i en högre klass som består av A- och B-förare. 

– Jag väntar på att alla datum och kalendrar ska komma ut. Vi klassar upp oss och åker i en högre förarklass nästa säsong. Vi har under säsongens gång jämfört våra tider med de som kör i den högre förarklassen och vi har gjort tider som visar att vi kan hänga med där också.

Hur ser du på dina chanser i en högre förarklass?

– Det finns ett par förare som är riktigt snabba men vi ska nog kunna vara med och tampas där bakom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt