Annons:

Supertuff och blöt Kåsa närmar sig – här är hela startlistan

Om två veckor är det dags för en supertuff och blöt Novemberkåsa i Vimmerby. I dag släpptes startlistan. Bilden är en genrebild. Foto: Bildbyrån

Supertuff och blöt Kåsa närmar sig – här är hela startlistan

Det kommer bli en blöt och supertuff Novemberkåsa i Vimmerby om två veckor, och i dag släpptes startlistan med alla 180 förare som ska ta sig igenom mardrömsdygnet.
– Det blir inte lätt i år, säger Kåsageneralen Fredrik Johansson och skrattar.

Annons:

Anmälningstiden är slut till Vimmerby MS sjätte Novemberkåsa i enduro och startlistan är spikad. Här finns topptrion från förra årets Kåsa i Bollnäs; Albin Elowson, Niklas Persson och Pontus Skog, men också hela 25 hemmaförare och flera lokala åkare från Djursdala SK och Westerviks MSK.

Bland åkarna från trakten finns bland annat ”elitveteranerna” Carl Johan Bjerkert och Jonas Blom, som kommer ha starkt stöd ute i skogarna, men också fyran i USM3, Hugo Svensson, och bekanta namn som Oscar Blom, Didrik Gustafsson, Robert Blom, junioren Dennis Rotebäck och Nikki Stigsson – bland många flera…

"Riktigt blött"

– Totalt blev det 180 anmälda. Det är vi helt klart nöjda med, säger Fredrik Johansson hos arrangörsklubben Vimmerby MS.

Den senaste tidens regnande garanterar en monstruöst tuff Kåsa och man kan nästan höra hur den utmanande mossen i Borghult suger åt sig all väta.

– Det blir riktigt blött i år. Det är blött längs hela banan och marken är så mättad att vattnet inte går ner mer. Det blir inte lätt, säger Fredrik Johansson.

Alternativa slingor

Förra gången Vimmerby MS arrangerade Novemberkåsan fick man massor med beröm för arrangemanget. Det enda det knorrades om var att tävlingen var lite för ”lätt” och att ”för många” förare tog sig i mål. Det lär inte huvudarrangören Svenska Motorklubben Centralstyrelsen (SMKCS) behöva bekymra sig för i år.

– De har bett om att det inte ska bli tresiffrigt antal förare som tar sig i mål, och det skulle förvåna mig mycket om det blir fler än hundra som gör det. På några ställen på banan har vi alternativa slingor för att leda runt där det finns risk för att det blir för blött, berättar Fredrik Johansson.

Hur går förberedelserna?

– Allt har gått bra. Man skulle kunna säga att det flyter på.

Här hittar du hela startlistan till årets Novemberkåsa.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt