Annons:

Målilla Motocrossklubb kommer att köra i division ett nästa säsong. Foto: Privat

Efter starka säsongen: Målilla klart för division ett

Målilla Motocrossklubb, som kom tvåa i division två den gångna säsongen, kliver nu upp i division ett.
– På papperet har vi ett starkt lag till kommande säsong, säger Linus Söderling.

Annons:

Efter att Målilla Motocrossklubb slutat tvåa i division två var det oklart om det skulle räcka för avancemang. Vid ett möte med förbundet Svemo i helgen kom svaret: Målilla får kliva upp i division ett till nästa säsong.

Kvalitén höjs

Division ett kommer att utökas från 10 till 15 lag nästa säsong och det gör att Målilla får chansen. Klubben har redan tackat ja till platsen i ettan.

Till nästa säsong görs seriecrossen om ytterligare.

– Det kommer att köras med samma koncept som i lag-VM och SM med endast tre förare från varje klubb, jämfört med fyra som det har varit tidigare. Det blir väldigt spännande att se hur det blir i och med att det kommer att göra division ett ännu snabbare än tidigare. Kvalitén på heaten kommer att bli högre, säger Linus Söderling i Målilla Motocrossklubb.

Siktar högt

Som det ser ut i nuläget kommer Målilla att ha tillgång till samma förare som i år plus att talangen Alex Petersson från Vimmerby gör comeback.

– På papperet har vi ett starkt lag till kommande säsong, säger Linus Söderling.

Hur tror du att ni kommer att klara er i division ett?

– Jag tror att vi blir ett mittenlag, men det hade varit riktigt häftigt att bli topp fem. Vi får hoppas att många tävlingar läggs på sandbanor, där har vi fördel eftersom alla är uppväxta på sandbanor.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt