Annons:

Lokala framgångar när Novemberskölden avgjordes

Morgan Olsson och Björn Jacobsson gick bra i Novemberskölden. Foto: Privat

Lokala framgångar när Novemberskölden avgjordes

Den gångna helgen avgjordes rallytävlingen Novemberskölden i Nässjö. Flera lokala förare var i farten och det blev flera framskjutna placeringar. Bäst gick det för Victor Karlsson/Thomas Gustavsson samt Morgan Olsson/Björn Jacobsson.

Annons:

Anton Bredin i par med Amanda Bredin vann sin klass och slutade på 65:e plats totalt. Kjell Fransson, med Ingela Karlsson bredvid sig, slutade trea i sin klass och 27:a totalt. I samma klass blev Magnus Folkesson, med Ulrika Larsson som kartläsare, femma. De kom 39:a totalt. 

Morgan Olsson, med Björn Jacobsson som kartläsare, vann sin klass och blev totaltrea.

Victor Karlsson/Thomas Gustavsson blev etta i sin klass och totaltvåa i Novemberskölden.

– Jag och kartläsaren för dagen Thomas Gustavsson, Emådalens MK inledde tävlingen med topp två tider och på den tredjesträckan tog vi över ledningen totalt och gick om hemmaföraren Johan Axelsson - Nässjö MK med 3,4 sekunder. Men redan i starten på sträcka fyra körde vi sönder en drivknut och tappade en halv minut och sjönk till andra platsen igen. Vi fick dit nya delar på service så vi kunde köra den avslutande sträckan. Men trots problemen så räckte det till att klara 2:a platsen i klassen och även totalt av de 177 startande ekipagen, vi körde även hem guldet i Smålands DM för Trimmat 2WD A-förare. En fin avslutning på säsongen 2019, säger Victor Karlsson i ett pressmeddelande.

Alexander Andersson/Emil Pettersson blev femma i sin klass och 66:a totalt. Patrik Lund och Jonas Frejd blev åtta i sin klass och hamnade på 111:e plats i totalen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt