Annons:

Ludvigs fina formbesked – vet hur man vinner på SM-banan

Tolvårige Ludvig Fransson har fått perfekt uppladdning inför SM-tävlingen i Kristianstad. Här flankeras han av pappa Pierre Fransson och Johnny Linden, teamchef för karting-teamet som Ludvig tävlar för. Foto: Privat

Ludvigs fina formbesked – vet hur man vinner på SM-banan

I morgon börjar SM i karting i Kristianstad. Ludvig Fransson, 12, från Hultsfred vet hur det känns att vinna på just den banan. 
– Ludvig vann en deltävling på banan Kristianstad i helgen, säger pappa Pierre Fransson. 

Annons:

Den tolvårige kartingföraren Ludvig Fransson, som tävlar i J60-klassen, svarade för ett minst bra genrep inför veckans SM-tävling i Kristianstad. 

Det blev seger i helgens deltävling i kartingserien IAME på den kommande SM-banan. En fullkomligt lysande finalkörning var det som visade vägen till segern även om det inte började så värst bra.

– Det var en bra insats, det kan man inte klaga på när det blir seger. Det regnade ganska mycket och han är väldigt duktig när det blir sådant underlag. Det strulade med förgasaren till motorn under tidkörningen som bestämmer var man får starta i kvalheaten. Han blev elva i tidkörningen med en motor som inte gick, säger pappa Pierre Fransson och fortsätter:

– Han körde upp sig till femteplats efter de två kvalheaten och fick starta som fyra i finalen. Han fick en jättebra start från yttern, kom iväg som tvåa och var uppe i ledningen efter ett och ett halvt varv. Sedan drog han ifrån alla och vann med nästan fem sekunder. Det är ganska mycket i karting där man letar tiondelar på varje varv.

"Väldigt små marginaler"

På samma bana i Kristianstad körs alltså SM i karting från onsdag till söndag under denna vecka. 

– Det var rätt många som ville testa sina grejer inför SM-veckan. Det saknades väl två-tre toppnamn men annars var de flesta förarna på plats. 

Hur ser uppladdningen ut inför SM-tävlingen?

– Vi åker till Kristianstad i eftermiddag. Det är de bästa förarna från hela Norden som deltar så det blir ett startfält med 45 förare. SM-titeln delas ut till den svensk som placerar sig bäst så man kan komma femma och vara tredje bästa svensk och få en bronsmedalj. 

Vad tror du om Ludvigs chanser i SM?

– Det är väldigt små marginaler. Har vi en bra dag så kan vi vara med och slåss om medaljer och har vi en dålig dag så kan det bli placering 15-20. Det är säkert 15 stycken som kan vinna. Ludvig är en av dem men det är mycket som ska klaffa. 

Ludvig gjorde ett gästspel i IAME-klassen för att få träning inför SM-veckan och ska under sommaren delta i den största svenska kartingserien, SKCC, med första deltävlingen i Växjö om ett par veckor. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt