Annons:

  • Robyn Jonsson, Milla Törnlöf, Algot Ankarman, Anna Hägg och Elsa Nilsson med hästen Elza deltog i Mulle Cup, vid den andra av fem tillfällen som arrangeras av HBR för att fira att seriefiguren Mulle fyller 50 år. Foto: Privat

  • Emma Fransson, på hästryggen, Vera Johansson, Julia Fransson, Hilda Johansson, Stina Tidman och Alicia Stolth med sina diplom och särskilda Mullerosetter. Foto: Privat

Många vill fira tecknad favorit – "Krävs flera tävlingar för att möta intresset"

Den tecknade seriefiguren Mulle fyller 50 år. Det firas med Mulles Cup över hela landet. Så även i Hultsfred, där HBR arrangerar fem tävlingar för att alla som vill ska få vara med.

Annons:

Hultsfredsbygdens Ridklubb kände att det var en självklarhet att erbjuda Mulles Cup till sina unga ryttare.

– Det är första gången vi gör något liknande. Vi vill gärna öka engagemanget i klubben. Det handlar om att få vara tillsammans, inte bara på hästryggen utan även vid sidan av, säger Maria Falk Madali, som är ridlärare tillsammans med Agneta Karlsson.

Fem tävlingar för att möta intresset 

Den andra av fem tävlingar har hållits så här långt, där tolv ryttare red en caprilli-bana, vilket betyder att den innehåller moment av både dressyr och hoppning. Banan ser likadan ut oavsett var i Sverige man är med och firar Mulles 50-årsjubileum.

– Alla kan vara med. Det är ett kul sätt att testa tävling där alla är med på sina egna villkor och utan någon inbördes rankning. Även våra handikappryttare deltar på sina ridlektioner, berättar Maria Falk Madali.

Söker tävlingsrutin

Man kan se det som en träningstävling, där alla ges möjlighet att få tävlingsrutin. För nästan alla som deltar är det premiär i tävlingssammanhang.

– Det är roligt för eleverna som var nybörjare från början och nu får känna att de klarar av en sådan här sak.

– Sedan är det ingen tävling där segrare utses, utan alla kan beteckna sig som vinnare och uppmuntras med både en särskild Mulle-rosett, ett deltagarbevis och tidning.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt