Annons:

Jason Doyle (mitten) körde två heat med gräsklipparbensin i tanken när Dackarna avancerade till semifinal. Foto: Ossian Mathiasson

Fadäsen: Dackarnas GP-stjärna körde två heat med gräsklipparbensin

Dackarna är klara för SM-semifinal i speedway. Jason Doyle bidrog med tolv poäng och då ska man notera att han körde två heat med gräsklipparbensin. 
– Jag hade lite småproblem med cykeln, men det löste sig sen, säger Jason Dolyle lite snabbt efter segern. 

 

Annons:

Dackarna städade av Lejonen i SM-kvartsfinalen och får nu ställa in siktet på en mycket tuff semifinal mot Västervik Speedway med hemmamatch på tisdag och bortamatch på onsdag. 

GP-stjärnan Jason Doyle svarade återigen för en stark insats då han noterades för tolv poäng i storsegern (56–34) mot Lejonen.

Gräsklipparbensin i tanken

Innan kvällens returmatch förvarade Dackarna metanoldunkarna nere vid klubbhuset, men någon hade även ställt dit dunkar med gräsklipparbensin.Oturligt fick Jason Doyle tag i en dunk med gräsklipparbensin och körde de två första heaten med en blandning av metanol och gräsklipparbensin.

Han vann sitt första heat men till Jasons andra heat hällde mekanikerna på mer metanol, något som visade sig vara gräsklipparbensin. Doyle fick stopp och uppe i depån uppdagades fadäsen. Resten av matchen körde Doyle på ren metanol och tog tre raka trepoängare. 

– Det var en bra kväll med några fina vinster. Jag hade lite småproblem med cykeln, men det löste sig sen, säger Jason Doyle. 

Vad säger du om lagets insats i kväll?

– Väldigt bra insats av alla förare. Vi behövde steppa upp efter matchen I Gislaved och visste att det skulle bli tufft. De kom med ett starkt lag, men vi har också ett väldigt starkt lag. En bra kväll, nu blickar vi mot semifinal och jag ser fram emot det.

Hur ser du på era chanser att ta guld?

– Vi tar en match i taget. Viktigt med bra poängutdelning när vi åker till Västervik och göra ett bra jobb här hemma sen. Vi har ett starkt lag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt