Annons:

Anders Fröjds Lejonen kom inte upp i normal standard och förlorade andra kvartsfinalmötet mot Dackarna med 34–56. Foto: Ossian Mathiasson

Fröjd hade gärna sett Dackarna och Västervik i final: "De två bästa lagen"

Lejonens säsong är över. Det blev en klar förlust, 34–56, i kvällens kvartsfinalretur mot Dackarna. 
– Inte så mycket att säga om, säger Lejonens lagledare Anders Fröjd. 

Annons:

Lejonen hade chansen att avancera till SM-semifinal förutsatt att det blev seger med mer än sex poäng i Målilla i kväll.

Det gick inte alls. Dackarna hade bra kontroll på matchen och vann med förkrossande 56–34, totalt 104–76 över två möten, mot Lejonen som inte hade sin bästa kväll. 

– Vi trodde att vi skulle ha en bra chans om vi hade bra starter och bra förstasvängar men de var ett nummer för stora för oss. Har vi en bra dag så kan vi störa Dackarna eftersom vi har många förare i vårt lag som startar bra. Vi hade ingen bra dag. Oliver (Berntzon, vår GP-förare, körde heat ett, sedan körde han heat 13 nästa gång på grund av mycket strul, säger Anders Fröjd. 

"Som att sticka hål på en ballong"

Dackarna ledde med fyra poäng, 20–16, efter sex körda heat och plockade därefter tre raka femettor som avgjorde matchen helt och helt. 

– Heat sju, åtta och nio avgör matchen. De ledde med fyra poäng inför heat sju, sedan tog de 15–3 på tre heat och då blev det helt plötsligt 16 poäng. Det var som att sticka hål på en ballong, säger Fröjd och fortsätter:

– Det är bara att titta på Dackarnas lag. Ricky (Kling), som la av för fyra år sedan, har jättebra fart och åker bra. Tungate (Rohan), som är fantastisk, slog Janowski i första heatet och fick stryk av Kling i heat elva. Det är en tråkig, lättkörd banan där det inte händer något. När man har kört ett halvt varv så är det avgjort. 

Smederna möter Rospiggarna i den ena semifinalen medan Dackarna ställs mot Västervik i den andra. Fröjd tycker att Dackarna och Västervik hade varit den mest optimala finalen. 

– Dackarna och Västervik är de två bästa lagen. Smederna är inte så bra. När det drar ihop sig så har de inte de där extragubbarna. Ricky (Kling) blir en nyckelförare i semifinalen. Kan han leverera som han har gjort mot oss så går Dackarna till final.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt