Annons:

Dackarna är i final efter en lysande andra semifinal i Västervik. Nu väntar Smederna i final och Dackarna börjar hemma på tisdag. Foto: Ossian Mathiasson

Teurnberg vill gå hela vägen och ta guld: "Inte nöjda med att gå till final"

Mikael Teurnberg har kommit till Dackarna för att ta SM-guld. Nu är lagledaren en matchserie från att uppfylla drömmen. 
– Jag lovar att jag ska göra allt jag kan för att försöka få ett guld till klubben, säger han efter finalavancemanget i Västervik.

Annons:

Det blev ingen nerv alls i den andra semifinalen. Dackarna, som hade fyra poäng att gå på inför kvällens semifinalretur, tryckte gasen i botten från start och blev första lag att besegra Västervik på hemmaplan denna säsong.

De som hade sett fram emot en gastkramande och spännande retur fick lämna Hejla Arena med nedsänkt huvud. 

Dackarna dikterade villkoren fullständigt och avgjorde i ett tidigt skede av matchen. Efter sju heat ledde Målillaklubben med 27–15 och hade en klar 16 poängs ledning. 

"VIll gå hela vägen och ta guld"

Dackarna släppte aldrig genrepet, vann med 49–41 och ställs återigen mot Smederna i final. Det är två lag som har mött varandra i final både 2018 och 2019 och Smederna har vunnit båda gångerna. 

– Att gå till final har hela tiden varit vår målsättning men det ska göras också. Det har varit hårt arbete hela säsongen. Nu är vi där och nu är det bara att ladda om. Vi är inte nöjda med att gå till final. Har man kommit så här långt vill man gå hela vägen och ta guld, säger Mikael Teurnberg. 

Hur är känslan efter finalavancemanget?

– Jag själv ska njuta i någon timme när jag åker tillbaka till Hultsfred, sen är det bara att ladda om inför finalen. Det går fort, pang, pang. 

"Vet vad förarna är kapabla till"

Västerviks lagledare Morgan Andersson såg både nöjd och självsäker ut efter första semifinalen då de föll med fyra poäng och hade ett bra läge för att fixa finalplatsen på hemmaplan. Dackarna ville annat och svarade för en exemplarisk match på Hejla Arena. 

– Man ska inte vara alltför självsäker när man möter det här laget. Jag vet vad alla förare är kapabla till och det var det jag sa när vi hade ett bra snack inför matchen. Jag sa att det gäller att vi går ut och visar det jag har sett under året. Nu fick vi en bra start, ett härligt övertag och då blir det jättejobbigt mentalt för motståndarlaget, säger Teurnberg. 

En förare i Dackarna som verkligen steppade upp i andra semifinalen var Maciej Janowski som plockade elva poäng, en klar förbättring gentemot tisdagens tävling med fyra poäng. 

– Han bad om ursäkt efter matchen i går men jag vet att han tar i. Han har laddat stenhårt för detta, säger Teurnberg och hyllar alla förare:

– Vi har ett väldigt bra lag och när vi får ihop det så är det jäkligt bra. Ricky (Kling) vann till exempel reservkampen med 3–0 så det var en gedigen laginsats. Alla gör sitt och ingen faller igenom.

Dackarna börjar hemma

Han är väldigt glad och lättad i depåområdet efter segern men konstaterar snabbt att inget är vunnet än. 

– Jag lovar att jag ska göra allt jag kan för att försöka få ett guld till klubben. Det har jag sagt sedan jag blev klar för klubben. Jag har hittills gett allt och jag kan lova att vi ska fortsätta ge allt. 

Smederna vann grundserien och har valt att börja finalserien i Målilla på tisdag. Returmötet körs i Eskilstuna på onsdag.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt