Annons:

Dackarna, med lagledaren till vänster Mikael Teurnberg, fick jubla över SM-guldet efter 2007. Foto: Maxim Thore Foto: Bildbyrån

Lagledaren fullföljde uppdraget – ordnade guldet åt Dackarna

Den meriterade guldtränaren Mikael Teurnberg skulle ta guld med Dackarna. Nu har han fullföljt sitt uppdrag.
– Det har varit en press, men nu är det en fantastisk lättnad, säger han.

Annons:

Dackarnas 16-poängsförsprång från tisdagens första finalrond kändes ointagligt. Det var det också. Redan innan nomineringsheaten kunde dackefansen och förarna jubla över det hett efterlängtade guldet.

Inte sedan 2007 har Dackarna varit herrar över svensk speedway. 

Nu är klubben det igen – med stjärnlagledaren Mikael Teurnberg vid rodret.

– Det är svårt att sätta ord på det här, det är så mycket känslor. Man tror att man vet hur det ska kännas, men det är mest en fantastisk lättnad. Det har varit en press, men allt har kuggat i och vi har bara blivit bättre och bättre, säger Mikael Teurnberg.

I semifinalen, enligt en del moraliska finalen, mot Västervik var Dackarna överlägset. Lika överlägset var Målilla-klubben i finalen mot Eskilstuna Smederna. Dackarnas guld var ohotat efter överkörningen på Skrotfrag Arena.

– Man är ändå taggad och räknar och sådär. Det är klart att det är lite nervöst, man tar inte ut något i förskott, man vill bara. Det är svårt att förklara vad man känner. Det är bara en lättnad, en stor lättnad.

"Måste sjunka in först"

Mikael Teurnberg handplockades till Dackarna för att fixa det där guldet klubben varit snubblande nära många gånger sedan 2007.

– Det är lite mission accomplished. Andreas (Jonsson, reds.anm) ringde och sa att du ska ner och ta guldet, och bryta den där förbannelsen. Nu är det så. Men jag har fått bra förutsättningar också. Det är ett fantastiskt lag och alla har gjort det här, men det jag har gjort är att skapa vinnarmentaliteten kanske. Jag sa det direkt till styrelsen, att problemet här är att ni är för snälla. Allt från förare till allihopa. Man har tagit en del tuffare beslut och kanske, om det är något, så är det det jag har gjort.

Vad betyder det här för klubben?

– Jag hoppas det här betyder mycket. Det är en fantastisk och seriös klubb. 

Teurnberg har ett år kvar på avtalet, men att börja prata om nästa säsong när han står med guldkepsen på och skiner är naturligtvis tidigt.

– Det måste sjunka in först och sedan är det dags att bygga lag. Nu ska vi åka tillbaka och festa. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt