Annons:

Lejonföraren Patryk Dudek tog nio poäng på fem heat mot sin gamla klubb Dackarna och Anders Fröjd ser gärna att han tar några poäng till. Foto: Ossian Mathiasson

Fröjd kräver mer av vissa förare: ”Gör att matchen blir jämn”

Lejonen vann derbyt mot Dackarna med två poäng. Anders Fröjd, lagledare i Lejonen, kräver mer poäng från flera förare. 
– Det är det som gör att matchen blir jämn, säger han efter 46–44-segern på Skrotfrag Arena. 

Annons:

Ett topptippat Lejonen var skyhöga favoriter till segern mot ett decimerat Dackarna. Anders Fröjds mannar lämnade Målilla med två poäng men vinsten satt långt inne. 

Det stod 30–30 efter tio heat och 39–39 inför de två avslutande nomineringsheaten. Bartosz Zmarzlik gick i par med Oliver Berntzon ut och fixade en femetta i 14:e heatet och Patryk Dudek satte stopp för Rasmus Jensens framfart i sista heatet.

Dackarna fick nöja sig med en fyrtvåa och föll med två poäng, 44–46. 

– Jag trodde att vi skulle leda i paus och att de skulle jobba sig ifatt. Det är klart att det var spänt vid 30–30 i paus, säger Lejonens lagledare Anders Fröjd. 

"Alldeles för dåligt"

Han vittnar om att flera förare hade problem och inte kom upp i normal standard. 

– Det strulade för Mathias (Thörnblom) och Patryk (Dudek) från och till under tävlingen och Oliver (Berntzon) hade flera tuffa heat då han körde som nummer tre. Sammy (Van Dyck) fick två gratispoäng på grund av våra misstag. Vi binder ihop det genom att vi har en bra bredd. Zmarzlik och Dradik tar bra med poäng och då kan Dudek ha en hyfsad dag ändå, säger Fröjd. 

Mathias Thörnbloms insats var ingen höjdare, enligt Fröjd. 

– Det som stör mig mest är att Mathias hade en tung kväll. Tre poäng på fyra heat är alldeles för dåligt. I går var han klockren i allsvenskan. Det är det som gör att matchen blir jämn. 

Dackarna har nu åkt på sin första hemmaförlust sedan 2020. 

– Dackarna är starka trots att de saknar några förare. Vi är självklart jättenöjda, sedan vill jag ha några poäng extra av Dudek och Thörnblom för att vara helt nöjd. Viktigast är att vinna och inte vem som tar poängen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt