Annons:

Målilla och Skrotfrag Arena är skådeplatsen för den näst sista deltävlingen i GP-serien i speedway. Foto: Stefan Härnström/Arkiv

Nya GP-arrangören slår på stort i Målilla: ”Kan bli en kväll att minnas"

Lördagskvällens GP-tävling i Målilla blir en häftig upplevelse. Det slår Dackarnas GP-general Mikael Teurnberg fast med en dag kvar till klubbens 16:e GP-tävling. 
– Det är en aktör som har muskler och vill satsa, säger GP-generalen Mikael Teurnberg. 

Annons:

Den nya Grand Prix-arrangören Discovery har sannerligen slagit på stort för att skapa intresse runt årets GP-tävlingar. I morgon kväll körs den näst sista tävlingen för året på Skrotfrag Arena i Målilla. 

Dackarnas GP-general Mikael Teurnberg ser med stor tillförsikt fram emot ytterligare en kväll med GP-speedway i Målilla. 

– Jag känner skräckblandad förtjusning. Det har varit full fart här sedan i måndags då de första lastbilarna rullade in. Det är som en cirkus som har kommit till stan. Sedan Discovery tog över från BSI har de verkligen velat ta det till en ny dimension då de äger tv-rättigheterna och driver eventet. Det är stor skillnad mot hur det har varit tidigare år, säger Mikael Teurnberg. 

Vad ser du för fördelar med den nya arrangören?

– Det är en aktör som har muskler och vill satsa. Jag kan lova att det blir en häftig upplevelse för publiken med LED-belysning och fyrverkerier. Det är en stor show över tävlingen. Det är häftigt och de har mycket folk på plats. Det är säkert ett 40-tal personer som jobbar med evenemanget som kablas ut över 50 länder och kommer ses av många miljoner människor, säger Teurnberg. 

"Kan bli en kväll att minnas"

Han hyllar tävlingsmomentet i de tidigare deltävlingarna i GP-cirkusen och berättar att det blir en helt annan show mot vad det har varit tidigare. 

– Målilla har en bra racingbana och tillsammans med allt annat kan det bli riktigt bra. Jag hoppas på att det blir bra väder och att allting funkar, då kan det bli en lyckad speedwaykväll. Jag uppmanar folk att komma hit och titta, det kan det bli en kväll att minnas. 

Det har till exempel byggts upp en fanzone i direkt anslutning till huvudentrén. 

– Den helt fantastisk. Där kommer alla förare samlas för att skriva autografer inför tävlingen, säger han.

Det är många ideella krafter runt Dackarnas stab som har hjälpt till under veckans gång. 

– Vilket fantastiskt gäng. Det har varit folk här hela veckan. Ett 30–40-tal sedan i måndags och nu har det ökat till ett 100-tal frivilliga volontärer. Det är fantastiskt att se allt engagemang. Jag själv är kontaktperson åt Discovery så det har varit mycket samtal och möten under resans gång.

Hur mycket publiken hoppas ni på?

– Kan det bli runt 7 000-8 000 åskådare så vore det bra med tanke på att det var 6 000 personer med restriktioner i fjol. Vädret ser bra ut och vi ser att allt fler köper biljetter. 

Zmarzlik kan avgöra GP-serien

Den tvåfaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik leder GP-serien på 128 poäng, 20 poäng före tvåan Leon Madsen, och kan säkra sin tredje VM-titel i Målilla i morgon. Dackarnas nyckelförare Maciej Janowski ligger sexa och GP-seriens enda svenska förare Fredrik Lindgren befinner sig på plats nummer åtta. Oliver Berntzon har tilldelats ett wildcard till GP-tävlingen i Målilla. 

– Vi kan få en världsmästare i morgon och Zmarzlik (Bartosz) kör för det. Det är svårt att tippa hur det kommer gå, det vore kul om antingen Berntzon (Oliver) eller Lindgren (Fredrik) går till final och tar sig upp på pallen. Det är då publiken vaknar på riktigt.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt