Annons:

Tredje VM-titeln till Zmarzlik – Lindgren var tillbaka med besked

Bartosz Zmarzlik fick fira sin tredje världsmästartitel redan inför sitt semifinalheat. Foto: Stefan Härnström

Tredje VM-titeln till Zmarzlik – Lindgren var tillbaka med besked

Det var klart redan innan han hade hunnit köra sitt semifinalheat i Målilla. Bartosz Zmarzlik är världsmästare för tredje gången med en GP-tävling kvar att köra. Han avslutade Målillas GP stabilt och vann både sin semifinal och finalheatet före tvåan Fredrik Lindgren och trean Maciej Janowski. Detta blev hans tredje titel.

Annons:

Det var en rörd världsmästare som under presskonferensen tackade sin familj:

– Min familj och crew har stöttat mig och gjort mycket för mig. Jag står min familj väldigt nära.

Zmarzlik har varit det tunga namnet i speedwayens GP-tävlingar de senaste åren och är sedan tidigare Polens första dubbla världsmästare. Nästa mål blir att ta den fjärde titeln, något han har drömt om ofta.

När han fick frågan vad han skulle göra härnäst blev svaret.

– Sova!

”Känns väldigt bra”

Fredrik Lindgren har senaste tiden haft hälsoproblem och berättade att andraplatsen betydde mycket för honom. 

– Jag har fått kämpa hårt de senaste veckorna och att kunna komma hit och köra inför hemmafansen och mina sponsorer känns väldigt bra.

Tillsammans med sitt crew har han jobbat med att försöka få olika saker att stämma och det betalade sig under tävlingen. Han kände sig inte helt bekväm på banan i början men allt efter kvällen fortsatte så kändes det bättre.

– Det blev riktigt bra till slut, svarade den nöjde tvåan.

Förbereder sig inför 2023

Dackeföraren Maciej Janowski tog tredjeplatsen och hade redan bra inställningar på sin cykel inför tävlingen. Något som tog bort lite av nervositeten. På frågan om han tänker mycket på säsongen 2023 och om han förbereder sig för att själv försöka nå toppen på pallen svarade Janowski att träningen aldrig slutar.

– Jag förbereder mig och håller på med mycket sport på vintern. Det kanske inte finns i mitt huvud just nu men det kommer.

Stefan Härnström

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt