Annons:

Västervik agerar – GP-stjärna plockas in och han lämnar

GP-stjärnan Mikkel Michelsen, här i Smedernas dräkt, är klar för Västervik. Foto: Bildbyrån

Västervik agerar – GP-stjärna plockas in och han lämnar

Västervik speedway åkte på en tung förlust i derbyt mot Dackarna. Nu väljer man att utnyttja sitt andra transferkort. In kommer 29-årige dansken Mikkel Michelsen. 

Annons:

Han kommer att ersätta fransmannen David Bellego som skrivs ut ur truppen. Danske Mikkel Michelsen har inte kört i Sverige sedan 2019, då han representerade Piraterna från Motala. Han har tidigare kört för bland annat Dackarna. 

Mikkel Michelsen kör i Grand Prix-serien den här säsongen och representerar Czestochowa i den polska ligan och Slangerup i den danska ligan. 

– Vi jobbar på bakom kulisserna för att hitta lösningar på dem skadeproblem vi har och det är både kortsiktiga och långsiktiga lösningar. Mikkel och jag hade diskussioner i höstas angående en full säsong i Sverige som tyvärr inte gick att genomföra men samtidigt sade Mikkel att vi kunde höra av oss om det var problem under säsongen och där är vi nu. Vi är mycket glada att Mikkel med sitt team har lyckats hitta några luckor i sin kalender för att hjälpa klubben i denna situation vi befinner oss i. Hur många matcher det kommer att bli får vi se under resans gång men premiären kommer bli på tisdag mot Rospiggarna, säger Västerviks sportchef Morgan Andersson i ett pressmeddelande.

Mikkel Michelsen känner flera av förarna i Västerviks lag sedan tidigare. 

– Morgan och jag kommer att ha en kontinuerlig kontakt för att se hur många tävlingar jag har chans att delta i men jag ser verkligen fram emot att tävla i Bauhausligan igen. Sedan ska det bli extra roligt att få kampera med Tai som jag är god vän med. Vi ses på tisdag, säger Mikkel Michelsen.

Ingångssnittet han får bli 2,097.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt