Annons:

Hjelmlands kvaläventyr är över: ”Överlag väldigt nöjd”

Filip Hjelmland var nöjd med sin insats i GP-kvalet. Foto: Ossian Mathiasson

Hjelmlands kvaläventyr är över: ”Överlag väldigt nöjd”

För första gången i karriären kvalade Mariannelundskillen Filip Hjelmland idag till GP-serien i speedway. Hjelmland svarade för flera fina heat, men tvingades ändå konstatera att kvaläventyret är över för hans del.

Annons:

Den 19 augusti körs SGP Challenge på svensk mark, närmare bestämt i Gislaved. Där kommer 16 förare att göra upp om tre platser i nästa års Grand Prix-serie i speedway. För att få fram de 16 förarna ska fyra kvaltävlingar avgöras.

”Jobbade hårt i alla heat”

Den första kördes i slovakiska Zarnovica idag. I ett mycket starkt startfält kom bland annat Mariannelundssonen och Dackarnas Filip Hjelmland till start. Hjelmland, som gjorde debut i GP-kval, startade mycket lovande och stod på sju poäng efter sina tre första heat. I de två sista heaten blev det dock bara en poäng, vilket gjorde att han fick nöja sig med en åttondeplats.

”En klockren start som avslutades med en tung och tight avslutning. Efter tre omgångar låg vi bra till. Fjärde heatet körde jag bort mig på poängplats då jag kom i en grop och tappade placering. Sista heatet riktigt tuff fight med Wozniak och Lambert där vi bytte positioner och jag fick till slut se mig besegrad. Överlag är jag väldigt nöjd med min insats, vi kämpade och jobbade hårt i alla heat”, skriver Filip Hjelmland på Facebook.

Berntzon missade

Hjelmland var i minst sagt gott sällskap att inte klara en topp fyra-placering. Det gjorde nämligen inte de båda GP-förarna Max Fricke eller Robert Lambert heller. Även Bartosz Smektala, till vardags i Västervik, och svenske Victor Palovaara missade avancemang. När det gäller Smektala slutade han sjua med nio inkörda poäng.

Vidare från kvalet i Zarnovica tog sig i tur och ordning Martin Vaculik (Slovakien), Szymon Wozniak (Polen), Luke Becker (USA) och Frederik Jakobsen (Danmark).

På lördagskvällen kördes den andra kvaltävlingen i italienska Lonigo. Här ifrån tog sig Piotr Pawlicki (Polen), Nicolas Covatti (Italien), Jan Kvech (Tjeckien) och Paco Castagna (Italien) vidare till finalen i Gislaved. Oliver Berntzon slutade femma och var bara en poäng från avancemang.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt