Annons:

Rospiggarna i svår sits efter sent tapp: ”Inte omöjligt”

Rospiggarna är i 16 poängs underläge inför returen i semifinalserien mot Västervik. "Tufft utgångsläge, men det är absolut inte omöjligt", säger Peter Jansson (längst till höger). Foto: Ossian Mathiasson

Rospiggarna i svår sits efter sent tapp: ”Inte omöjligt”

Poängmässigt jämnt fram till heat elva. Sedan kom tappet. Rospiggarna föll med 16 pinnar och måste stå för en kanoninsats nästa vecka för att det ska bli final. 
– Det blir tufft, säger Rospiggarnas lagledare Peter Jansson. 

Annons:

Västervik var steget före Rospiggarna under hela kvällen och ledde med 35–31 med fyra heat kvar att köra. 

Då, i kvällens tolfte heat, blev Rospiggarnas Grzegorz Zengota utesluten efter att ha fått sin andra tillrättavisning för dålig startdisciplin. 

– Jag har inte sett att han rörde sig i starten så jag kan inte säga att det var rätt eller fel, säger Rospiggarnas lagledare Peter Jansson. 

"Tufft utgångsläge"

Gleb Chugunov och Fredrik Lindgren fixade en femetta mot en ensam Luke Becker i omstarten av heat tolv. Då ledde Västervik med åtta poäng och hemmalaget fortsatte att rada upp heat med poängövertag innan matchen var över.  

– Det som gör mig besviken är att vi gick ner oss mot slutet och det kom en vändning då Zengota blev utesluten. Istället för att vi kanske får till 3–3 får vi en femetta i arslet och då är det klart att man tappar lite, säger Peter Jansson. 

När krutröken hade lagt sig stod Västervik som segrare och Rospiggarna som förlorare. Västervik har 16 poäng till godo inför nästa tisdags retur i Hallstavik. 

– Det är ett tufft utgångsläge, men det är absolut inte omöjligt. Kan de slå oss med det här kan vi slå dem med det här hemma. Förra året slog vi dem med mer poäng än det här. Vi kan absolut fixa detta eftersom vi är starka hemma.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt