Annons:

TIDIGARE VÄRLDSMÄSTAREN STANNAR I VÄSTERVIK

Tai Woffinden kör vidare i Västervik, men mest som backup. Foto: Ossian Mathiasson

TIDIGARE VÄRLDSMÄSTAREN STANNAR I VÄSTERVIK

Västervik Speedway släpper nu en ny stark truppnyhet. Trefaldige världsmästaren Tai Woffinden stannar i klubben. 

Annons:

Tai Woffinden ledde som lagkapten Västervik Speedway till sin mest framgångsrika säsong på 16 år. Skadorna förstörde dock slutspurten för britten, som inte kunde hjälpa Västervik i slutspelet. 

– Jag kommer i första hand att finnas tillgänglig som backup-förare om klubben behöver mig. Nästasäsong kommer jag att köra i Polen, England och SGP så mitt schema kommer vara ganska fullspäckat. Men ska jag köra i Sverige kommer det definitivt att vara för Västervik, säger Tai Woffinden.

Världsmästaren, som vunnit det mesta som går att vinna, kommer allstå vara en backup-förare. Men eftersom snittsjuan från 2023 inte kunde vara med och slåss om guldet när det gällde, så vill 33-åringen vara en del av klubben även nästa år.

– Med tanke på skadan och det missade slutspelet så känner båda Tai och vi att det finns något oavslutat. Därför vill han vara en del av klubben även nästa säsong. Tai har precis flyttat till England och kommer nästa år att köra ligaspeedway både där och i Polen, tillsammans med SGP. Så han kommer ha ett intensivt schema. Men med Woffinden i laget kommer vi ha en stark topptrio. I år var han dessutom vår lagkaptenoch skötte den uppgiften ypperligt, så det är även en bra kille att ha i laget, säger sportchefen Morgan Andersson.

Woffindens ingångssnitt 2024 blir 2,000.

Fakta

Truppen 2024

Max Fricke – 2.265

Robert Lambert – 2.063

Tai Woffinden – 2.000

Bartosz Smektala – 1.627

Mads Hansen – 1.542

Jacob Thorssell – 1.463

Luke Becker – 1.333

Anton Karlsson – 0.500

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt