Annons:

Teurnberg kommenterar uppgifterna kring Janowski och Doyle

Mikael Teurnberg dementerar uppgifterna om Jason Doyle och kommenterar Maciej Janowskis framtid. Foto: Bildbyrån

Teurnberg kommenterar uppgifterna kring Janowski och Doyle

Eskilstuna Smederna uppges jaga Maciej Janowski. Ska stjärnan lämna Dackarna efter sju säsonger?
– Många jagar förare och det är inget konstigt med det, säger dackelagledaren Mikael Teurnberg.

Annons:

I många år har Maciej Janowski varit en del av Dackarnas stomme. Han har varit med om att ta flera guld med laget, men under onsdagen gick Eskilstuna-Kuriren ut med uppgifter om att Smederna jagar den polske stjärnan.

– Så är det hela tiden. Många jagar förare och det är inget konstigt med det. Det var hur många som helst som jagade Lebedevs, Bewley och Jensen också. Jag har också pratat med förare, men jag håller tyst om det. Avtal går ut och då är det fritt fram att prata med förarna, säger Mikael Teurnberg.

Hur mån är du om att behålla Janowski?

– Man vill behålla alla förare, men sedan är det en ekonomisk fråga också. Jag har en budget att ta hänsyn till och det är många saker som spelar in. Jag har två platser kvar att fylla och det är många parametrar som spelar in. Vi har på oss till den 28 februari och för mig är det ingen brådska. För vissa verkar det vara en tävling att få ihop laget så fort som möjligt. Det finns många ramar och parametrar att ta hänsyn till och att en klubb rycker i Janowski är inget unikt. Man hör av sig till alla våra bästa förare.

Dementerar jakt på Doyle

Många fans har dock direkt visat oro över att förlora Maciej Janowski, som blivit något av en ikon i klubben. 

– Så är det alltid, men vi har inga livstidskontrakt. Janowski har varit här i många år, men det är mycket som spelar in och mycket att ta hänsyn till. Jag förstår att vissa klubbar är ute efter honom, men vi får se. Jag har kontakt med honom också. Oavsett hur man gör så kan man få skit, men vi har tagit två guld på tre år och det är ett ganska bra facit. 

Enligt Eskilstuna-Kuriren är Dackarna på jakt efter en annan världsförare. Men att Jason Doyle finns på klubbens radar förnekar Teurnberg.

– Det är helt fel och det kan jag dementera. Det är så dumt faktiskt. Det går inte ens att få in honom snittmässigt. Doyle är en fantastiskt duktig förare och var tongivande i guldlaget 2021, men vi kan inte få in honom rent matematiskt. Jag vill inte ha världsstjärnor som kör varannan match och vi har redan Lebedevs, Bewley och Jensen. Bewley är vår nummer ett. Han är 25 år och ser framtiden här. Vi bygger laget runt honom och hans höga snitt och då finns inte utrymme för Doyle. 

Två platser kvar

Två platser är kvar att fylla för Målillaklubben. I fredags plockade man nämligen in Timo Lahti.

– För min del är det ingen brådska alls. Vi har stommen klar och ska få ihop ett lag som kan slåss om SM-guldet, men jag har ekonomiska ramar att följa också. Tillgängligheten har också betydelse och det är mycket som spelar in. Vi sitter dagligen och pratar om det. Vi ville få klart med Jensen och Bewley snabbt. De var bäst i laget och sedan gäller det att tänka. Nu är grunden satt.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt