Annons:

Här är Janowskis nya klubb i Sverige: ”Mer än intresserad av en comeback

Maciej Janowski har gjort sitt i Dackarna för den här gången. Ny klubbadress är Piraterna från Motala. Foto: Ossian Mathiasson

Här är Janowskis nya klubb i Sverige: ”Mer än intresserad av en comeback"

Maciej Janowski lämnar Dackarna efter sju säsonger och har gjort klart med ny klubb i Sverige. Det blir styrning i Motalaklubben Piraterna 2024.

Annons:

Maciej Janowski gick under onsdagen ut med nyheten om att han lämnar Dackarna till förmån för ett annat svenskt lag i Bauhausligan. Han väljer att återvända till Piraterna, Motalaklubben som han representerade mellan 2010 och 2013. 

”Jag har fantastiska minnen med Piraterna och jag vet att det kommer bli en spännande säsong. Jag hoppas att mina framträdande i piratdräkten kommer vara till stor glädje för alla pirater. Jag kan inte vänta tills vi startar säsongen. Vi ses snart”, säger han i en kommentar till klubbens hemsida. 

"Han var mer än intresserad"

Maciej Janowski tog VM-brons säsongen 2022 och lag-VM-guld med Polen i fjol. Det är ett riktigt kap som Piraterna har gjort inför kommande säsong. 

”Från första kontakten med Maciej så har kontraktsskrivningen gått ganska så snabbt. Han visade snabbt att han var mer än intresserad av en comeback i piratvästen, vilket såklart både gladde oss men även fick oss att stanna upp i letandet efter nya förare. Men nu så är kontraktet påskrivet och vi kan konstatera att laget i och med detta får ytterligare en dimension, både i toppen samt bredden. Känsligheten vid eventuella skador minskar markant”, säger lagledare Anders Bylin om att spetsa till truppen med Maciej Janowski. 

Fjolårssäsongen var kantad med skador och Janowski kliver in i laget med ett snitt på 1,769.

”Här vet vi att han kommer höja det avsevärt under säsongen. Inget snack om den saken, bara han får vara skadefri”, säger Anders Bylin. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt