Annons:

Urstarkt ekonomiskt år för Dackarna – profilen tar plats i styrelsen

Magnus Frodig tar nu plats i Dackarnas styrelse. Foto: Privat

Urstarkt ekonomiskt år för Dackarna – profilen tar plats i styrelsen

Dackarna gjorde ett lika grymt 2023 ekonomiskt som sportsligt. Under onsdagskvällens årsmöte framkom att Målilla MK gjorde plus på 364 000 kronor och Dackarna AB cirka 290 000 kronor. Dessutom tar en Vimmerbyprofil plats i styrelsen.

Annons:

SM-guld, succéartat GP och klirr i kassan.

2023 blev ett kanonår för speedwaylaget Dackarna. Det visade siffrorna som presenterades på onsdagskvällens årsmöte. Föreningen, Målilla MK, gjorde ett plus på 364 000 kronor. 2022 var motsvarande siffra 260 000 kronor. 

Själva bolaget, Dackarna AB, gjorde ett resultat på 290 000 kronor. Föregående år var det minus 238 000 kronor. Omsättningen i bolaget landade på 13 miljoner kronor. 

– Vi får vara väldigt nöjda med det. Förra året blev det totalt sett plusminusnoll ungefär, men nu har vi förbättrat resultatet på ett väldigt bra sätt. Det är för att alla har jobbat på och varit väldigt aktiva på sina delar. Vi har sålt på bra i kioskerna, i restaurangen och publikintäkterna har också ökat, säger Dackarnas ordförande Ingemar Petersson, som valdes om på ett år under årsmötet.

Ska förbättra arenan

Huvudförklaringarna stavas ett lyckat slutspel med mycket publik och en finfin publiksiffra i samband med GP-tävlingen. Att det inte blev någon traktorpulling på Skrotfrag Arena kunde blivit kännbart, men påverkade mindre än förväntat.

– Vi vände det här och hade lite tur med väderleken hela året. Att matcher inte regnar bort betyder mycket. Vi fick ett slutspel med bra publik och mycket folk på GP-tävlingen. Varje krona i ökade publikintäkter är viktigt och gör mycket. 

Samtidigt höll Dackarna igen under förra året på vissa håll.

– I år ska vi investera mer och förbättra arenan. Det handlar om underhållsbiten och det finns ständiga förbättringar att göra. Det handlar om att lägga panel, räcken och måla om. Det finns större projekt som vi planerar för, men det kommer vi till. 

Trots att många företag och privatpersoner upplevt de värsta åren i mannaminne lyckades Dackarna behålla sponsorintäkterna hyfsat intakt.

– Sponsorerna har inte hoppat av och det är vi väldigt tacksamma för. Det ser bra ut inför det här året också och vi tror att vi kan öka sponsorintäkterna något. 

Alla ska vara välkomna

Under 2023 körde Dackarna en familjeeftermiddag på arenan och sådana idéer kan det bli mer av framåt.

– Vi vill hitta fler kringaktiviteter och att arenan ska vara ett ställe där alla känner sig välkomna och känner en trivsel. Det tittar vi vidare på.

Var det självklart för dig att ställa upp för omval?

– Man ska aldrig säga att något är självklart. Det är medlemmarna som väljer och jag har gjot vad jag har kunnat. Jag tycker det har funkat mycket bra och vi har en till stora delar ny styrelse, men alla har varit fantastiska och lärt sig rutiner och blivit sammansvetsade.

"Kan tillföra idéer"

Dessutom tar Vimmerbyprofilen Magnus Frodig plats i styrelsen. Han valdes in på ett år.

– Jag har fått frågan och tyckte att det lät spännande. Jag har funderat ett tag och tror att jag kan tillföra lite bra idéer och modernt tänk, säger Magnus Frodig.

Vad har du för tankar?

– Jag har en del idéer jag vill ta upp om hur man ska kunna locka mer folk till matcherna. Det är viktigt att locka dit barn och familjer. 

Magnus Frodig har följt Dackarna på nära håll i över tio år.

– Det ska bli jättespännande. Jag känner mig sådär pepp som man gör när man ska gå in i något som man brinner för. Jag kanske har galna idéer, men något måste ske och det ska bli roligt.

Mikael Fridh lämnar styrelsen medan Peter Samuelsson, Jon Lindberg och Veronica Lindkvist valdes om för en tid av två år.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt